Formula E Beijing: Renault e.dams domină testele

Formula E Beijing: Renault e.dams domină testele

Prima sesiune de teste dinaintea cursei de mâine de la Beijing a scos în evidență superioritatea zdrobitoare a monoposturilor e.dams, dar și progresele notabile față de primul sezon.

Nicolas Prost a stabilit timpul reper în 1’37″291, acesta fiind noul record al traseului chinez. Însă câștigul de patru secunde nu poate fi pus doar pe baza progresului tehnologic, de vreme ce configurația traseului a suferit câteva modificări. Prima șicană a fost eliminată, iar cea de-a doua a devenit mai lentă.

Singurul care a putut să mai ruleze în 1’37 a fost coechipierul Sebastien Buemi, în timp ce al treilea clasat a fost Jean-Eric Vergne, component al uzinei franceze rivale Citroen. Însă întârzierea acuzată de Vergne a fost de peste două secunde față de Nicolas Prost, o eternitate în asemenea condiții. Nici măcar dominația din pre-sezonul de anul trecut a celor de la e.dams nu a avut o asemenea magnitudine.

În top 5 au mai încheiat piloții Mahindra, Bruno Senna și Nick Heidfeld. Aceștia au fost urmați de Oliver Turvey (NextEV TCR), însă echipa nu a avut o sesiune liniștită, dat fiind că monopostul campionului Nelsinho Piquet s-a oprit și a atras steagul roșu.

Niciunul dintre cei doi piloți Trulli (Liuzzi și Duran) nu au putut rula în sesiunea de teste, de vreme ce anumite componente au fost rechiziționate în virtutea unor datorii. Se așteaptă ca gruparea italiană să nu poată concura nici mâine. Așadar, 18 piloți au stabilit astăzi timpi, iar ultimul clasat a fost Jacques Villeneuve.