Formula 1: Rosberg acuză agresivitatea lui Hamilton de la start

Formula 1: Rosberg acuză agresivitatea lui Hamilton de la start

Nico Rosberg acuză agresivitatea coechipierului său, Lewis Hamilton, din primul viraj al Marelui Premiu al Statelor Unite.

Cei doi piloți Mercedes s-au duelat la intrarea în primul viraj de pe Circuit of the Americas, iar britanicul l-a împins pe Rosberg foarte mult în exterior, gest în urma căruia germanul a pierdut trei poziții. Rosberg a recuperate, însă, și a fost aproape de victorie, dar în urma unei greșit pe final de cursă, l-a văzut pe Hamilton triumfând.

Cu toate acestea, incidentul de la start, când cei doi s-au atins ușor, a fost cel care l-au făcut pe neamț să critice abordarea lui Hamilton.

„Primul viraj a fost cu siguranță agresiv, ce pot să spun? Nu am văzut, deci nu pot comenta. Dar, cu siguranță, a fost foarte agresiv. Ne-am lovit. Aș zice că Lewis a intrat în mine, ceea ce nu este în regulă, dar nu pot spune mai multe,” a declarat el.

Directorul de motorsport al echipei, Toto Wolff, înțelege supărarea lui Rosberg și consideră că trebuie existe o discuție serioasă cu britanicul, dar nu vrea ca incidentul să umbrească realizara pilotului.

„Am câștigat campionatul mondial, dar cred că trebuie să discută despre asta. Nu vreau să îi iau din merite lui Lewis, pentru că merită titlul. Nu ar fi correct ca discuția să se rezume la acel incident. Dar trebuie să vorbim despre asta la un moment dat,” a adăugat germanul.