BTCC 2016: Andrew Jordan semnează cu Motorbase Ford

BTCC 2016: Andrew Jordan semnează cu Motorbase Ford

După o campanie sub așteptări în primul an cu MG, campionul din 2013 a rupt contractul și a trecut în tabăra Motorbase Ford, mașina dominantă a finalului de sezon.

2015 a fost un an de uitat pentru Andrew Jordan. MG-ul care s-a bătut la titlu în mâinile lui Jason Plato cu un an înainte nu a avut ritm comparabil cu mașinile de top, Honda și VW. În 30 de manșe, o singură dată am asistat la o victorie MG Triple Eight, aceasta venind în mâinile lui Jack Goff, un favorit al publicului britanic. Jordan a rămas oarecum în umbră, o recoltă de 5 podiumuri fiind mult prea puțin, în pofida constanței pilotului.

Practic, Jordan nu prea are ce să-și reproșeze, doar minusurile mașinii ducând la această clasare pe locul al cincilea la general. Iar cum Honda Team Dynamics și VW Team BMR au câte doi multipli campioni pe care se bazează și în 2016, singura opțiune interesantă de transfer s-a arătat de la jumătatea sezonului încolo, odată ce Motorbase a venit în sfârșit cu noua mașină.

După un prim weekend de tatonare la Snetterton, Ford-ul s-a dezlănțuit în mâinile lui Mat Jackson: două podiumuri la Knockhill, victorii la Rockingham și Silverstone și o prestație dominatoare în finala de la Brands Hatch. Nimeni nu a reușit în 2015 să adune mai multe puncte într-un weekend decât Jackson la Brands, unde a câștigat cu plecare din pole primele două curse, iar în cea de-a treia s-a clasat pe locul secund. O recoltă de 200 de puncte în jumătate de sezon pentru Mat ar fi fost suficientă pentru un titlu care s-a câștigat cu 348 puncte, dacă facem o extrapolare forțată.

Însă James Cole nu s-a ridicat la nivelul colegului său: 7 din 15 clasări în puncte și niciodată mai sus de locul 9. Iar la ce ritm a arătat modelul Ford, este de așteptat ca pretențiile echipei să fie legate de lupta pentru titlurile din 2016. Astfel, nu putea fi ignorată posibilitatea de a atrage un pilot de calibrul lui Andrew Jordan, mai ales că acesta vine nu doar cu pedigree de învingător, ci și cu susținerea financiară de tradiție a sponsorului Pirtek Racing.

Este o posibilitate reală ca această mutare să dicteze campionul de anul viitor, la cât de puternic a fost modelul Ford în calificări și curse, indiferent de balastul suplimentar purtat. Mat Jackson și Andrew Jordan pot să zâmbească.

JAcksonM_02-720x400