Indy Lights 2016: 18 etape, fără Long Beach

Indy Lights 2016: 18 etape, fără Long Beach

La două zile după anunțarea calendarului IndyCar, seria suport publică un program de 18 curse în 11 weekenduri, 10 dintre acestea fiind împreună cu formula regină, exceptând finala de la Laguna Seca.

Dacă privim în ansamblu calendarul, putem observa cum s-a renunțat la două ovale din IndyCar (Texas și Pocono) și la cele mai periculoase etape stradale, Detroit și Long Beach. Tinerii din Indy Lights regretă, în mod firesc, absența legendarei manșe de pe străzile din California, care a fost în calendar în 2015. Totuși, sunt motive de bucurie odată cu extinderea de la 16 etape în acest an la 18 în 2016.

Așadar, Indy Lights va programa 6 double headers în weekendurile IndyCar, toate pe trasee virajate, în timp ce numărul ovalelor rămâne la 3 – mini-Indy 500, Iowa și noul complex de la Phoenix. Abia în ultima etapă, la mijloc de septembrie, cele două competiții se vor separa: IndyCar își dispută finala la Sonoma, iar juniorii vizitează Laguna Seca, o pistă considerată mult prea periculoasă pentru vitezele dezvoltate în cea mai puternică serie de monoposturi de peste ocean.

Însă tocmai această finală de la Monterey a tranșat superba dispută în trei din 2015, la finele căreia Spencer Pigot s-a încoronat campion în detrimentul lui Jack Harvey și Ed Jones. Pigot a primit, la scurt timp, chemarea din IndyCar, fiind al cincilea campion la rând care promovează.

CSb3gXqU8AA4eUc