MRF Challenge: grilă puternică în sezonul al patrulea

MRF Challenge: grilă puternică în sezonul al patrulea

Una dintre cele mai puternice serii de iarnă începe în acest weekend, cu o primă vizită pe spectaculosul traseu Yas Marina, iar pe grila de 17 piloți vom regăsi nume cunoscute din GP2, Formula 3 sau Formulele 4 naționale.

Seria sancționată de India a ajuns la al patrulea sezon, în care apar pentru prima oară traseele din Dubai și Abu Dhabi. Surprinde absența pistei de casă de la Buddh, ceea ce indică probleme serioase pentru circuitul indian. Se va merge în noiembrie și în Bahrain, pe traseul de la Sakhir, iar în ianuarie vom avea finala tradițională la Chennai, acolo unde-și are sediul compania de anvelope MRF.

Anul trecut, campionatul ce se dispută cu monoposturi F2000 a fost câștigat de către Toby Sowery, unul dintre tinerii cu buget limitat care a impresionat în MSA Formula în acest an, de câte ori a putut să-și plătească locul. În această iarnă avem însă ocazia de a vedea piloți cu experiență mult mai bogată, precum componentul ART Grand Prix din GP2, Nobuharu Matsushita, sau al treilea clasat în Formula 3 europeană, britanicul Jake Dennis.

Tot din F3 vin și două nume atractive, dar cu rezultate sub așteptări în 2015: Pietro Fittipaldi și Tatiana Calderon. Pentru moralul acestora, niște podiumuri în MRF Challenge ar fi binevenite. Și juniorul Sean Walkinshaw revine în competițiile de monoposturi după ce trecuse în BES, iar o altă cunoștiință mai veche este britanica Alice Powell. De altfel, Marea Britanie este națiunea care aduce contingentul cel mai numeros: 7 piloți.

Din diverse serii de F4 sosesc Tarun Reddy, Nikita Troitsky, Nerses Isaakyan și Harrison Newey, fiul celebrului designer din Formula 1. În afara lui Reddy, vor mai fi doar doi piloți indieni pe grilă, surpriza fiind absența lui Jehan Daruvala, protejat Force India ce s-a clasat pe 5 în competitiva Formulă Renault 2.0 NEC.

Alte serii importante din această iarnă vor fi Toyota Racing Series (Noua Zeelandă), F4 Winter Series (Spania) și Adria Winter Trophy (Italia).