Noile Ferrari 488 GTE și GT3 au fost prezentate la Mugello

Noile Ferrari 488 GTE și GT3 au fost prezentate la Mugello

Cu prilejul Finalei Mondiale a Ferrari Challenge ținută în acest weekend pe circuitul de casă al Căluțului Cabrat, Mugello, italienii au lansat noile modele GT care vor debuta în stagiunea viitoare: 488 GTE și 488 GT3.

Ambele modele sunt destul de asemănătoare cu cele pe care le înlocuiesc. Importanța lor este foarte mare în condițiile în care atât 458 GTE cât și 458 GT3 sunt cele mai bine vândute din clasele lor. Astfel, ștacheta se află destul de sus pentru noua generație.

Dacă 458 GT3 și 458 GTE erau foarte asemănătoare, versiunile de curse ale lui 488 sunt aproape identice. Diferențele se fac la eleron, difuzor și splitter, căci mașinii de GT3 i se permite prin regulament să aibă elemente aerodinamice mai generoase. Publicul se poate covinge de asemănarea dintre cele două mașini la Daytona, în februarie, când va avea loc debutul în cursa de 24 de ore. Înainte de debut, ambele mașini au fost prezente la Mugello unde a avut loc lansarea oficială în prezența mai multor piloți de uzină, printre care și campionii mondiali Gianmaria Bruni și Toni Vilander, cei care continuă lupta pentru a 3-a coroană consecutivă în WEC.

488g1te

Diferența cea mai mare se află sub capota motorului. Dacă în cazul lui 458 GTE vorbim de o variantă extins modificată a agregatului de 3.9l V8 twin-turbo, 458 GT3 este echipat cu o variantă aproape stock a aceluiași agregat.

Antonello Coletta, directorul Ferrari Corse Clienti, a anunțat la lansare că target-ul celor de la Michelotto, care construiesc șasiurile este atingerea cifrei de 150 de unități vândute pe parcursul celor 4 ani cât vor concura noile mașini. Înainte de debutul de la Daytona, programul de teste va continua cu piloții AF Corse și Risi Competizione, cei din urmă fiind probabil singurii care se vor angaja la un program complet cu 488 GTE în America de Nord.

Surse foto: Gianmaria Bruni, Daniele Baldini via Twitter/Facebook