Formula 1 Brazilia FP1: Hamilton, în ligă proprie

Formula 1 Brazilia FP1: Hamilton, în ligă proprie

Primul antrenament liber din etapa braziliană de Formula 1 l-a evidențiat pe campionul en-titre, Lewis Hamilton, ce a fost mai rapid cu 0.519 secunde decât Rosberg, ce s-a clasat pe locul secund.

După ce au fost znovuri cum că Hamilton nu va lua startul în cursa de pe Interlagos din cauza gripei și după accidentul din Monaco, englezul nu numai că a ajuns pe circuit, dar a fost și cel mai rapid pilot în FP1, oprind cronomentrul la 1:13.543, în timp ce Rosberg, ce a terminat sesiunea pe locul al doilea, nu a reușit să coboare sub 1:14:000, timpul său fiind 1:14.062.

În spate, Vettel a reușit să pună Ferrari-ul nr.5 pe locul al treilea, plasându-se în fața lui Riciardo, care a folosit PU Renault upgradat – pentru care va fi penalizat cu 10 locuri retrogradare pe grila de start. Australianul a fost urmat de Kimi Raikkonen și Kvyat. Raikkonen a avut parte de o ieșire în decor cu 10 minute înainte de finalul sesiunii, în virajul 3, după ce a pierdut controlul monopostului său pe perioada de frânare, însă a reușit să treacă de zona cu pietriș și a reușit să ajungă înapoi la boxele Ferrari.

Pentru Williams a fost o sesiune mixtă, Bottas terminând pe locul 7, în timp ce eroul local, Massa, a avut doar al 17-lea timp cronometrat. Top 10 a fost completat de Verstappen, Hulkenberg și Maldonado. Piloții Sauber au ocupat locurile 14 și 18, în timp ce piloții McLaren au reușit cel de-al 13-lea timp prin Button și al 16-lea, prin Alonso.

Ca de obicei, Rossi și Stevens (Manor) s-au clasat pe ultimele două poziții, la o distanță de peste 4.3 secunde în urma liderului.

De remarcat a fost folosirea S-duct-ului de către Mercedes în FP1, acest concept fiind cel mai probabil testat în cadrul evaluării pentru monopostul viitor.

Toți timpii au fost realizați cu pneurile de compoziție medie de la Pirelli.

Top 10 Speed Trap FP1:

Formula 1 Brazil FP1 speedtrap

Clasamentul la final de FP1:

Clasament FP1 Brazilia