F3 2016: Ben Barnicoat, titular la Prema

F3 2016: Ben Barnicoat, titular la Prema

Derek Walters, coordonator al filierei Racing Steps, a confirmat destinațiile pentru 2016 ale celor trei britanici pe care-i păstorește. Pentru Ben Barnicoat, remarcat al Formulei Renault 2.0 anul acesta, s-a rezolvat locul cel mai râvnit din F3 europeană, la Prema Powerteam.

Oliver Rowland, campion al Formulei Renault 3.5, va testa cu trei echipe importante din GP2 în următoarea perioadă: ART Grand Prix, DAMS și Prema. Jake Dennis, care a încheiat al treilea stagiunea din F3 europeană, se va îndrepta către GP3 în 2016, iar locul său la Prema va fi luat de către Ben Barnicoat, așa că monopostul va rămâne în culorile Racing Steps Foundation.

Barnicoat a devenit campion european la clasa KF2 în 2012 și s-a clasat al treilea în finala europeană WSK la clasa KF în 2013. Trecerea la monoposturi a făcut-o anul trecut, reușind să devină campion al Formulei Renault 2.0 NEC în dauna lui Louis Deletraz chiar de la prima tentativă. Anul acesta s-a concentrat pe Eurocupă, unde și-a jucat cartea pentru titlu până la ultima etapă, terminând stagiunea pe poziția a patra.

În noiembrie a luat parte la trofeul de toamnă BRDC, o primă alergare cu noile monoposturi BRDC F4 2016. La finele celor opt manșe, Barnicoat și-a trecut în cont titlul acestei miniserii, după o luptă prelungită cu Harrisson Scott. Cireașa de pe tort ar putea fi trofeul McLaren Autosport BRDC la final de an, unde Ben este pentru a doua oară printre cei șase finaliști.

Cât despre Prema, care îl confirmase deja pe Lance Stroll, se așteaptă ca și celelalte două locuri să se ocupe în curând. Ralf Aron, campionul Formulei 4 italiene, pare favorit, iar un pilot cu experiență preliminară în F3 (precum Maximilian Gunther, de exemplu) ar putea completa cvartetul.