GP3 Bahrain Cursa 1: Kirchhofer domină favoriții la titlu

GP3 Bahrain Cursa 1: Kirchhofer domină favoriții la titlu

Marvin Kirchhofer a plecat fulminant de pe 5 și a preluat conducerea, sprintând apoi către a patra sa victorie stagională, în timp ce Ocon era cu ochii doar pe Ghiotto.

Esteban Ocon preluase șefia la general în urma calificărilor, clasarea în pole aducându-i patru puncte suplimentare cu care a putut trece în fața lui Luca Ghiotto pentru două lungimi. Însă italianul era acolo, pe prima linie, gata să-și ia revanșa la start. Ceilalți doi componenți ai cvartentului fruntaș se lansau de pe 5 (Kirchhofer), respectiv 7 (Bernstorff), însă ambii au profitat de problemele mecanice suferite în turul de formare de eternul ghinionist Alex Palou, ce ar fi trebuit să plece de pe 4.

CUP3h3NWcAAsZqv

La start, Ocon a avut un singur scop, să-i blocheze trasa rivalului la titlu. Cu ochii pe Ghiotto, francezul l-a scăpat din vedere pe coechipierul său german, Kirchhofer devenind lider. Kevin Ceccon i-a cedat rapid locul al patrulea lui Bernstorff, iar astfel primii patru la general se instalaseră în frunte. Ghiotto a continuat să pună presiune pe Ocon, însă nu a găsit o cale să-l depășească, mulțumindu-se să-și adjudece cele două puncte suplimentare pentru cel mai rapid în turul al șaselea, când pneurile erau încă în stare bună.

Bernstorff i-a lăsat pe primii trei să ruleze în grup compact ceva mai în față, rulând solitar pe poziția a patra cu gândul doar la gestiunea anvelopelor pentru un asalt final. Aceeași strategie o aplicau ceva mai în spate și piloții Carlin, la polul opus fiind debutantul Matevos Issakyan (Koiranen), care s-a grăbit să urce în top 10, însă a uzat prematur gumele. Un regres similar a suferit și Kevin Ceccon, cel care ar fi trebuit să profite de faptul că știa caracteristicile pistei din GP2.

În turul 17 din 20, Bernstorff a cules roadele strategiei sale, reușind să treacă de Luca Ghiotto. Britanicul a plecat în urmărirea lui Ocon, care se îndrepta spre al zecelea loc secund consecutiv, de vreme ce ART Grand Prix nu ordonase vreo rocadă la vârf atâta timp cât și Kirchhofer mai păstrează șanse matematice la titlu. Bernstorff l-a prins pe Ocon în ultimul tur și l-a surclasat, însă liderul era prea departe pentru a-i cădea victimă. Mai în spate, Mardenborough și Fuoco realizau progrese similare, rulând pe final într-un ritm pe care nimeni nu-l mai putea oglindi.

În final, Kirchhofer a obținut cea de-a patra victorie stagională, reducând puțin ecartul față de Ocon la general. Bernstorff a sosit pe doi, dar a pierdut un loc în clasament în detrimentul germanului, în timp ce Ocon a mai pus un punct în lupta sa cu Ghiotto. Departe de primii patru au terminat Eriksson, Janosz și Mardenborough, iar Celis Jr. pare să fie mai motivat după ce a fost semnat de Force India și va pleca din pole pe grila inversată de mâine. Fuoco și Boschung au obținut ultimele puncte puse în joc, iar Parry (18-11), Tuscher (19-12) și Stuvik (23-13) nu au fost recompensați pentru frumoasele recuperări.

Mâine va fi rândul lui Ghiotto să-și apere poziția în fața lui Ocon, iar Kirchhofer și Bernstorff trebuie să repete scenariul de astăzi, devansând perechea fruntașă la general pentru a-și păstra șansele matematice înaintea finalei de pe Yas Marina. Însă momentan, ART Grand Prix poate sărbători revenirea la vârf, încoronându-se la echipe după ce Carlin le-a întrerupt seria (2010-13) anul trecut.

CUQB5TcWoAAEAnE