GP3 Bahrain Cursa 2: Ghiotto obține remiza

GP3 Bahrain Cursa 2: Ghiotto obține remiza

Manșa a doua a fost câștigată tot cu plecare de pe 5 și grație unui start irezistibil. Luca Ghiotto l-a învins pe Esteban Ocon și merge în finala de pe Yas Marina cu același ecart de două puncte cu care venise în Bahrain.

Grila inversată a propus o primă linie formată din Alfonso Celis Jr. și Jann Mardenborough, însă în spatele acestora se agitau protagoniștii seriei și ordinea firească s-a restabilit imediat. Galezul a tras pe dreapta cu probleme imediat după start, iar Celis Jr. nu a putut să-i facă față lui Ghiotto, care l-a atacat decisiv la intrarea în turul al doilea. Simultan, în mijlocul plutonului Sandy Stuvik s-a urcat peste Matheo Tuscher și a atras steagul roșu pentru a da timp echipelor de intervenție să evacueze cele două monoposturi.

La restart, Ghiotto a sperat că detașamentul ART Grand Prix care-l urmărea în configurația Celis – Kirchhofer – Ocon ar putea fi deranjat din spate de colegul său Artur Janosz. Însă al doilea monopost Trident n-a avut nicio influență, fiind retrogradat urgent de piloți cu pretenții mai mari, precum Bernstorff și Parry. Esteban Ocon și-a devansat ambii coechipieri și a revenit pe poziția sa obișnuită – locul 2. Kirchhofer a suferit deoarece nu montase pneuri noi pentru această cursă, iar Celis Jr. a căzut în clasament, așa cum era de așteptat.

Luca Ghiotto mai avea de rezolvat chestiunea celor două puncte suplimentare pentru cel mai rapid tur, pe care le-a acontat fără emoții. Astfel, victoria sa cu Ocon pe locul secund a contrabalansat cele trei puncte de ieri, în condițiile în care și la recolta suplimentară a fost egalitate între pretendenții la titlu în Bahrain. Ocon a adunat 4 puncte pentru pole, iar Ghiotto a replicat prin ambele tururi rapide.

Bernstorff s-a înclinat în fața lui Parry în duelul pentru poziția a treia, iar Antonio Fuoco i-a subtilizat locul al cincilea lui Kirchhofer. Ultimele puncte le-au revenit lui Jimmy Eriksson și Alfonso Celis Jr. La finele acestei manșe, Bernstorff și Kirchhofer au făcut din nou rocada la general pentru locul al treilea, însă ambii au pierdut șansele matematice la titlu. Pe Yas Marina totul se va juca între Ghiotto și Ocon, cu avantaj de două puncte pentru italian.