Lance Stroll intră pe filiera Williams

Lance Stroll intră pe filiera Williams

După ce a fost membru al Academiei Ferrari în ultimii doi ani, tânărul canadian Lance Stroll a confirmat zvonurile care-l dădeau la Williams. După ce confirmase planurile sportive pe 2016 prin rămânerea în F3, iată și perspectivele sale pe termen mediu elucidate.

Ne întrebam de-a lungul acestui an care sunt prioritățile milionarului Lawrence Stroll în ceea ce privește viitorul promițătorului său fiu, Lance. După un prim sezon de acomodare în Formula 3, încheiat cu victoria de la Hockenheim, tânărul va reveni alături de Prema în 2016, vizând titlul categoriei. În același timp, surprinde noua veste prin care familia Stroll a ales să se dezică de Ferrari și să se alieze cu cei de la Williams, care ar putea să-i ofere un volan în F1 mult mai rapid lui Lance, începând cu teste în 2016.

În ultimii 21 de ani, istoria Ferrari arată că niciun pilot nu a debutat pentru Scuderie. În același răstimp, Williams le-a oferit șansa primei curse lui David Coulthard (1994), Jacques Villeneuve (1996), Jenson Button (2000), Juan Pablo Montoya (2001), Nico Rosberg (2006), Nico Hulkenberg (2010) și Valtteri Bottas (2013). În condițiile în care Bottas este curtat de Ferrari și Felipe Massa are o vârstă, porțile s-ar putea deschide la Williams după 1-2 ani.

Stroll nu va putea aduna suficiente puncte pe superlicență nici dacă se impune în Formula 3 anul viitor, însă cum tatăl său este coacționar la Prema Powerteam, este logic pasul următor către GP2, unde echipa italiană va debuta în primăvară. În același timp, apariția lui Stroll la Williams este o veste cât se poate de proastă pentru Alex Lynn, care spera să joace cartea naționalității pentru a-și găsi drumul înspre F1.

Pentru Williams ar putea fi o mutare câștigătoare și din punct de vedere financiar, dacă Lawrence Stroll va prelua acțiunile lui Toto Wolff, care încă mai deține 5% din echipa britanică.

În paralel, Academia Ferrari se pregătește de o revoluție totală, de parcă ar fi condusă de Helmut Marko: Marciello și Fuoco au cam dezamăgit, în timp ce se vorbește despre o afiliere a lui Charles Leclerc și Luca Ghiotto. Stroll a schimbat și el culorile, așa că promoția 2016 s-ar putea să nu semene deloc cu cea din 2015.