Am fost prezenți la lansarea noului Opel Astra la Cluj

Am fost prezenți la lansarea noului Opel Astra la Cluj

Pentru că sezonul competițional a luat sfârșit, am schimbat puțin foaia și vineri am luat parte la dezvelirea noului Astra în fața clujenilor. Evenimentul a avut loc la sediul Polymobile, dealerul Opel din Cluj.

Prezentarea a început după cum era de așteptat cu câteva discursuri din partea reprezentaților Polymobile și Opel România, menite să crească suspansul. În tot acest timp mașina zăbovea acoperită în mijlocul reprezentanței într-o atmosferă intimă, accentuată și de lumina difuză care se propaga înăuntru.

RDP_5139

Mașina a fost dezvăluită într-o atmosferă puțin diferită față de începutul evenimentului, dar și față de lansarea generației precedente, într-un mod mai matur, în concordanță cu noua direcție a constructorului. Cu siguranță primele lucruri care au fost observate de invitați au fost noile faruri cu LED de care noua Astra dispune. După ce terminai de admirat formele noului model ai putut să treci la interior, unul regândit pentru a rivaliza cu suratele din segmentul premium. Dotări precum scaune încălzite atât în față atât cât și pentru pasagerii din spate, sau scaune cu masaj pentru șofer și copilot întăresc noul caracter al acestei generații. La finalul evenimentului un invitat a fost destul de norocos să fie câștigătorul unei tombole astfel că va petrece un weekend alături de noua generație a Astrei.

RDP_5334

Nu am plecat acasă fără să nu schimbăm câteva cuvinte cu ambasadorul Opel în România, Răzvan Fodor.

Horațiu Voicu: În primul rând, de ce Opel?

Răzvan Fodor.: Cred că din iarna aceasta s-au făcut patru ani de când m-am asociat cu acest brand, patru ani frumoși în care am promovat mașini, le-am condus. Am până acum șase mașini pe care le-am condus, una am dat-o cadou. Îmi place mașina asta. Înainte de colaborarea cu Opel am avut o altă mașină și încă o am, dar merg cu aceasta. Am fost super încântat începând de la GTC, cel pe care l-am și dat cadou, am avut un Zafira care e o mașină perfectă pentru familie, Mokka – o mașină nemaipomenită pentru drumeții și vacanțe, iar acum noul Astra care are un motor foarte bun. Oamenii care au venit azi aici pot observa și consumul obținut de mine din București până aici. Pe scurt, de ce Opel? Pentru că ne-am plăcut la prima vedere, dacă pot să zic așa.

HV: Care ar fi după părerea ta clienții noului Astra?

RF: Clienții noului Opel Astra pot fi din toate categoriile sociale, mai ales că din câte am înțeles campania de afară se numește ”supărând luxul”, cam asta ar fi o traducere brută, este o mașină în care s-a investit foarte multă tehnologie nouă, pe care în mod normal o găsești numai în segmentul premium. Raportul calitate/preț este unul foarte bun și mă întreb de ce te-ai duce spre altceva care costă cu 20-30% mai mult unde probabil că plătești numai brandul.

HV: Bun, să zicem că ai lăudat mașina. Cam care ți se par că ar fi minusurile sale ținând cont că ai făcut un drum destul de lung la volanul acesteia?

RF: Principalul minus, ca să-i zic așa este acea întârziere la accelerație, prezentă pe mai toate mașinile cu turbină, dar cu timpul o să te obișnuiești și o să înveți mașina. În rest, mașina se ține bine pe șosea, îmi pare rău că nu am putut să obțin de la ea tot ce poate fiindcă este încălțată cu pneuri de iarnă și încă un minus care s-a propagat în întreaga industrie auto din lume: nu mai poți asculta muzică de pe CD-uri. Pentru un colecționar de muzică precum sunt eu acesta este un dezavantaj important. Ce mă fac eu cu cele peste 800 de discuri originale pe care le am acasă?!

Următoarea noastră întâlnire cu noul Opel Astra va fi o sesiune de test drive, ce ne-a fost promisă de către dealerul Polymobile Cluj.