Gulf 12 Hours: Kessel Ferrari domină în fața Mercedes și Aston

Gulf 12 Hours: Kessel Ferrari domină în fața Mercedes și Aston

Circuitul Yas Marina din Abu Dhabi a fost umplut în acest week-end de zgomotul motoarelor a 20 de GT-uri care au animat spiritele în ediția din acest an a celor 12 ore din Abu Dhabi. Elvețienii de la Kessel Racing au dominat ostilitățile prin echipajul #11 cu al lor 458 GT3, reușind să țină în urmă Vantage-ul Oman Racing și cele două SLS-uri Black Falcon.

Prima porțiune a celei de-a 5-a ediții a celor 12 ore de la Abu Dhabi a pornit sub un soare arzător, două echipaje fiind, aparent, toropite de căldură încă de la început. Este vorba de mașina #87, un Porsche GDL, și Ferrari-ul #88 al Dragon Racing care s-au atins la începutul cursei, aducând imediat safety car-ul pe traseu.

După 12 tururi, steagul verde a fost fluturat din nou, Ferrari-ul Kessel Racing din categoria Pro preluând conducerea la scurt timp. Mașina a rămas pe această poziție până la final, în ciuda atacurilor venite din partea celor două SLS-uri Black Falcon și a Aston-Martin-ului Vantage Oman Racing care a plecat din pole. În pluton s-a mai regăsit și un prototip de clasă CN2, care nu a fost însă un protagonist în lupta la vârf.

Tot cu ocazia acestei curse, Renault a adus pentru prima dată prototipul RS.01 folosit până în prezent în campionatul mono-model de sub umbrela WSR. Mașina, care a primit modificări multiple pentru a fi adusă la specificație GT3 – care au implicat, printre altele, limitarea puterii motorului și modificarea pachetului aerodinamic pentru a se pierde din apăsare, a avut un debut anonim terminând pe poziția a 10-a.

Black Falcon și Oman Racing s-au luptat cu Ferrari-ul Kessel însă au terminat pe 2 și 3
Black Falcon și Oman Racing s-au luptat cu Ferrari-ul Kessel însă au terminat pe 2 și 3

La categoriile inferioare s-au impus, după prima jumătate a cursei, MRS GT Racing la Cup, AF Corse la Pro-Am și Kessel Racing la Gentleman.

A doua jumătate a cursei a oferit schimbări de lider, cele două SLS-uri ale Black Falcon reușind să treacă de Ferrari-ul Kessel. Probleme au lovit însă echipajul #1 care a pierdut 10 tururi la boxe, fiind lovit ulterior și cu o penalizare stop-and-go de 10 secunde care au aruncat mașina pe locul 7 la final. Cel de-al doilea Mercedes și, respectiv, Aston-ul Oman au fost învinse în cele din urmă de Ferrari-ul #11 care a terminat cu un avans de 24 de secunde în fața mașinii #2 după completarea a 301 tururi.

Cursa s-a încheiat prematur după ce Ferrari-urile 458 GT3 99 și 38 s-au acroșat ca urmare a alunecării pe uleiul aruncat de altă mașină în virajul trei.

La Pro-Am, AF Corse s-a impus prin echipajul #55 în timp ce Ferrari-ul Kessel #99 care a abandonat cu mai puțin de 10 minute înainte de finele cursei s-a impus la Gentleman grație avansului considerabil construit în ultimele 4 ore de cursă.

MRS GT Racing s-a impus relaxat la Cup, având cursa în mână pe întreaga durată a celor 12 ore. Echipajul a terminat pe poziția a 9-a în clasamentul general cu al lor Porsche 991 Cup.

Rezultate complete aici

Surse foto: Gulf 12 Hours, Dailysportscar