MRF Challenge Dubai: Picariello continuă trendul pozitiv

MRF Challenge Dubai: Picariello continuă trendul pozitiv

Alessio Picariello a venit după victoriile din Bahrain setat să se apropie de primii la general, reușind în Dubai ambele pole-uri și două succese din patru. Celelalte le-au revenit Tatianei Calderon și liderului Pietro Fittipaldi.

Weekendul a început cu Picariello în mare formă, autor al primului pole cu trei zecimi în fața lui Nikita Troitsky. Cursa n-a mai fost atât de facilă pentru poleman precum fuseseră cele două manșe de la Sakhir, Troitsky și Fittipaldi păstrând contactul pe toată durata manșei. Brazilianul a găsit breșa și a urcat pe locul secund spre finalul alergării, manevră cu implicații importante în disputa la general. În urma celor trei au sosit Tatiana Calderon și Tarun Reddy, ambii reușind progrese notabile după calificări modeste. Harrison Newey a terminat pe 7, iar Giuliano Alesi, la debutul în MRF Challenge, pe 10.

Manșa secundă, cu grila inversată, l-a avut drept poleman pe britanicul Max Fewtrell, însă Tarun Reddy a preluat imediat șefia cursei. Alesi și Newey au lovit glisierele și a fost nevoie de steagul roșu pentru a se efectua reparațiile necesare. La restart, Tatiana Calderon a început să-l preseze pe Reddy și l-a depășit în penultimul tur, însă rezultatul final obținut prin adunarea timpilor din cele două părți ale cursei îl făcea pe indian victorios. Situația s-a schimbat iar din pricina comisarilor, care l-au găsit pe Reddy vinovat de blocarea lui Troitsky și astfel Tatiana a obținut primul triumf în seria MRF. Picariello a fost învins pentru prima oară de când a sosit în campionat, din pricina unei probleme cu volanul ce l-a constrâns să plece de pe linia standurilor, de unde nu a putut reveni mai sus de locul 8.

A doua zi au fost planificate cursele 3 și 4, după o nouă sesiune de calificări în care cel mai rapid a fost Alessio Picariello. Chiar dacă belgianul a pierdut șefia cursei a treia la un restart în dauna lui Troitsky, steagul roșu survenit imediat după aceea a înghețat clasamentul turului precedent. Astfel, Picariello ajungea la 4 victorii în 5 starturi. În urma celor doi au sosit Fittipaldi și Calderon. Primii patru în clasamentul manșei erau aceiași ca și la general. Al cincilea s-a clasat juniorul Newey, la cea mai bună prestație în MRF Challenge.

Harrison Newey a preluat șefia la ultimul start al weekendului de la polemanul de conjunctură Sean Walkinshaw, însă oficialii au observat imediat că liderul anticipase plecarea și l-au invitat să parcurgă linia standurilor. Newey a ignorat penalizarea și a fost descalificat, soartă pe care a împărtășit-o și Troitsky după nereguli tehnice. Manșa i-a revenit lui Pietro Fittipaldi, în fața lui Picariello și a Tatianei Calderon. Nerses Isaakyan, un alt pilot venit din SMP F4, a înregistrat un nou loc 4.

După 3 weekenduri și 10 manșe din totalul de 14, Fittipaldi este cu ochii pe Calderon, însă Picariello are șanse bune de a recupera tot handicapul la Chennai, la finele lunii ianuarie. Nici Nikita Troitsky nu este de neglijat în această luptă pasionantă în patru.

Pietro Fittipaldi 168p, Tatiana Calderon 150p, Nikita Troitsky 137p, Alessio Picariello 134p