Competiții autohtone must-see în 2016: Sibiu Rally Challenge

Competiții autohtone must-see în 2016: Sibiu Rally Challenge

La final de 2015 începem o serie care sperăm să vă facă să admirați motorsportul românesc. Astfel, am ales etape din mai multe campionate naționale care se evidențiază prin frumusețea peisajelor traseelor, complexitatea acestora și cel mai important, nivelul competițional. Debutăm cu o etapă foarte dragă nouă, care anul acesta ne-a dus pe cel mai frumos drum din lume și ne-a făcut să îndurăm temperaturi de 4 grade Celsius în luna august. După cum probabil ați ghicit, sub lumina reflectoarelor virtuale se află Sibiu Rally Challenge 2016.

În ciuda valului mare de critici primite după renunțarea la vechiul format cu bine-cunoscutul macadam și adoptarea asfaltului ca suprafață principală de concurs, organizatorii au reușit să aducă în 2016 încă o competiție de nivel european. Sibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarul competițional al Federației Internaționale de Vehicule Istorice, într-o companie selectă alături de etape precum Mille Miglia, Gran Premio Nuvolari sau Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016. Mai mult de atât, ca și în sezonul care tocmai s-a încheiat, Sibiu Rally Challenge va fi deschis și participanților din competițiile internaționale și naționale de raliuri și viteză în coastă.

“Sunt extrem de încântat că am reușit să înscriem Sibiu Rally Challenge într-un calendar atât de important în lumea competițiilor dedicată mașinilor istorice. Este un eveniment care va atrage la Sibiu numeroși pasionați de mașini și proprietari de vehicule clasice care vor descoperi un traseu fabulos la ediția din 2016, care va scoate și mai mult în evidență frumusețile orașului nostru”, ne-a transmis Sorin Itu, organizatorul competiției.

Transfăgărășanul, Păltinișul și mașinile sport clasice și actuale alcătuiesc o rețetă de succes pentru anul care vine. Singurul lucru pentru care mai trebuie să sperăm este vremea bună, să nu întâmpinăm aceeași ceață anostă care nu i-a lăsat atât pe participanți cât și pe spectatori să se bucure de provocarea lansată de organizatori.

Mai jos puteți admira câteva fotografii din ceea ce a fost Sibiu Rally Challenge 2015:

Credit foto: Attila Szabo