Formula Renault 2.0 ALPS nu va avea loc în 2016

Formula Renault 2.0 ALPS nu va avea loc în 2016

Organizatorul italian a anunțat astăzi că seria cu motoare de doi litri va lua o pauză în 2016, în așteptarea unui climat economic și sportiv mai bun. În cinci ani de existență, campionatul a fost o bună școală și a cernut valorile de o manieră eficientă.

Jack Aitken ar putea să rămână în istorie ca ultim campion al Formulei Renault 2.0 ALPS, odată ce Fast Lane Promotion a socotit că nu se profilează o grilă suficient de populată pentru anul viitor. Pe fondul ofensivei FIA, care organizează seriile naționale de Formula 4, popularitatea formulelor Renault a scăzut în ultimii ani și dispariția seriei ALPS vine după ce ambele campionate britanice de profil au sucombat de curând (2011, 2014).

Seria ALPS era urmașa Formulei Renault Elvețiene, însă dat fiind că în această țară nu sunt permise cursele, etapele campionatului aveau oricum loc în țările învecinate, pe cele mai importante circuite europene din Franța, Germania, Austria și Italia, sau mai recent Belgia și Spania. Practic, sub nivelul Eurocupei, eșalonul secund împărțea Europa de la Nord (NEC) la Sud (ALPS).

Este al doilea pas înapoi din ultimele luni în sfera Renault, după ce uzina franceză și-a retras sprijinul conferit formulei cu motoare de 3500cmc.

Campionii FR2.0 ALPS (2011-2015): J. Tarancon, D. Kvyat, A. Fuoco, N. de Vries, J. Aitken.