Dakar 2016: Al-Attiyah forțează în zadar

Dakar 2016: Al-Attiyah forțează în zadar

Campionul en-titre al celui mai faimos rally-raid nu se aștepta la o misiune atât de grea în a-și apăra titlul obținut acum 12 luni. Însă la cât a progresat Peugeot, în timp ce Mini efectiv a stat pe loc, rezultatul este logic până acum.

Odată cu sosirea în Bolivia, qatarezul Nasser Al-Attiyah a fost aruncat în afara podiumului provizoriu de către Sainz, cel de-al treilea component al echipei oficiale Peugeot. În pofida tuturor ghinioanelor suferite de spaniol la începutul aventurii din Dakar, superioritatea materialului tehnic de care dispune l-a făcut să poată devansa orice adversar care nu dispune de un Peugeot 2008 DKR16.

Asta l-a făcut să răbufnească pe vârful de lance al celor mai apropiați rivali. Nasser Al-Attiyah a recunoscut că a mers tot timpul la limită, însă aceasta nu a fost de ajuns pentru a se ține aproape de trio-ul Peugeot. Celelalte echipaje Mini care s-au remarcat anul trecut suferă în 2016, Nani Roma și Orlando Terranova fiind foarte departe în clasament. Singurul care se ține bine este Mikko Hirvonen, al șaptelea la general, la 23 de minute de liderul și totodată fostul său rival din WRC, Seb Loeb.

Singurul semn de slăbiciune arătat de Peugeot în primele cinci etape a fost problema de motor care l-a întârziat pe Carlos Sainz, făcând ca Loeb și Peterhansel să aibă un avantaj destul de mare în fața spaniolului. Pentru Al-Attiyah, fiabilitatea este ultima speranță, măcar la un podium în acest an. În afara tripletei Peugeot, care l-a distanțat pe qatarez la mai bine de 14 minute, disputa ”pământenilor” este mult mai echilibrată – în spatele lui Nasser se află două modele Toyota pilotate de sudafricanii Poulter și De Villiers, la 4, respectiv 7 minute în urma liderului Mini.

Dakar-ul se va încheia pe 16 ianuarie, la finele celei de-a 13-a etape.