World SBK: Yamaha atacă titlul cu noua structură

World SBK: Yamaha atacă titlul cu noua structură

După momentul soporific al anunțurilor legate de MotoGP, în cadrul lansării Yamaha s-a ajuns la marea noutate a stagiunii ce stă să înceapă – revenirea în Superbike, cu Alex Lowes și Sylvain Guintoli, sprijiniți de către echipa tehnică Crescent, condusă de Paul Denning.

Kawasaki și Ducati vor avea un rival de seamă în 2016, obiectivul declarat de managerul Andrea Dosoli și de cei doi piloți ai săi fiind implicarea în lupta pentru victorii și, de ce nu, titlul categoriei. Desigur, este foarte mult de muncă, însă ca de obicei în momentele festive e loc doar de optimism. Alex Lowes continuă astfel colaborarea cu Crescent, însă trece de pe învechitul Suzuki pe o Yamaha care va fi tot mai bună de la cursă la cursă. Fostul campion Sylvain Guintoli și-a permis o comparație între YZF-R1 și prototipul M1 de MotoGP, ceea ce ne duce cu gândul la cât de slab a fost modelul Honda pe care a concurat anul trecut.

35XO8WY9OGMPKG1WJIBD

Așadar, ambii piloți sunt dornici să revină în top și să guste șampania, așa cum o făcuse Lowes în BSB 2013 și Guintoli în World Superbike un an mai târziu. Motocicleta Yamaha este foarte elegantă, în nuanțele de albastru clasice ale mărcii, pe care le regăsim și pe modelul înscris în competițiile de anduranță. Bugetul de dezvoltare, absolut necesar în acest prim an, este asigurat într-o mare măsură de noul sponsor principal, pe care Guintoli l-a adus de la Honda – producătorul de chipsuri Pata. În cele patru luni trecute de la demararea proiectului s-au realizat deja câștiguri importante și efortul colectiv continuă.