Formula E: Villeneuve și Berthon spun stop

Formula E: Villeneuve și Berthon spun stop

Așa cum au intuit mulți, aventura lui Jacques Villeneuve în seria electrică a fost de scurtă durată, divorțul fiind anunțat după doar trei curse. În paralel, francezul Berthon a încheiat colaborarea cu Team Aguri.

După consumarea primelor trei runde, doar doi titulari nu au punctat – Simona de Silvestro și Jacques Villeneuve. Fostul campion mondial de Formula 1 începuse promițător, însă a fost scos din cursa de la Beijing de către Antonio Felix da Costa. Ulterior, a fost primul sub linie la Putrajaya (P11), iar în Uruguay a încheiat ziua de sâmbătă înainte de start, de vreme ce accidentul suferit în calificări a fost atât de serios încât mașina nu a putut fi reparată în timp util. Mai mult, în testele de după E-prix, Villeneuve a mai proptit-o încă o dată în zid.

În aceste condiții și punând totodată în balanță și caracterul capricios al canadianului, separarea de echipa Venturi a venit firesc. Coechipierul Stephane Sarrazin a punctat în toate cele trei manșe, cel mai bun rezultat fiind un loc 4 în Malaezia. Începând cu runda următoare, acesta va face pereche cu britanicul Mike Conway, pe care-l cunoaște foarte bine de la programul Toyota din WEC. Conway este un specialist al traseelor stradale, având în palmares victorii la Macau, Detroit, Toronto și Long Beach, ultima dintre aceste locații fiind vizitată și de Formula E în curând.

Cea de-a doua schimbare de efectiv înaintea etapei a patra, care va avea loc în primul weekend din februarie la Buenos Aires, îl implică pe Nathanael Berthon. Fostul pilot din GP2, care-și petrece iarna pe ghețurile din Trofeul Andros, a pus capăt înțelegerii cu Team Aguri și, cel mai probabil, locul său îi va reveni lui Salvador Duran. Mexicanul a concurat pentru această echipă stagiunea trecută, reușind trei clasări în puncte din nouă starturi. El a început noul sezon cu o mutare la TrulliGP, însă echipa fostului pilot de F1 a dat faliment și Duran a rămas pe dinafară. Iată, nu pentru mult timp.