SBK: Sykes cel mai rapid și în ziua a doua

SBK: Sykes cel mai rapid și în ziua a doua

Campionul din 2013 a dictat ritmul încă o dată, Sykes fiind urmat tot de un pilot Ducati. Davide Giugliano își revine treptat după accidentare și nimeni nu s-a îndoit vreodată de capacitatea sa de a scoate timpi foarte buni. Cursele sunt însă altceva…

După o dimineață cețoasă, timpii au început să cadă și Sykes a putut să coboare sub 1’40, bătând astfel chiar și timpul de pole din toamna lui 2015. Cei de la Kawasaki au fost extrem de mulțumiți cu programul de două zile, Sykes și Rea reușind să totalizeze 248 de tururi. După ce în prima zi Davide Giugliano a putut parcurge doar 25 de tururi, el și-a mai recăpătat din forță în ziua secundă și a stat pe pistă de două ori mai mult, reușind să termine la o zecime de reperul lui Sykes și în fața coechipierului Chaz Davies. Și pentru Ducati a fost un test productiv cu 220 de tururi.

Honda pare să fi redus din ecartul ce-i separa de vârf în 2015, Hayden și Van der Mark reușind chiar 299 de tururi pe Jerez de la Frontera. Totuși, jumătate de secundă față de Kawasaki e încă mult, iar modelele Aprilia nu au venit la acest test și ar putea să fie din nou în fața Hondelor Ten Kate. Yamaha are și mai mult de muncă, de vreme ce acuză o întârziere cam de o secundă. Pe teren propriu, Xavi Fores pe un Ducati privat a arătat foarte bine în aceste două zile.

La clasa Supersport, Kenan Sofuoglu a fost din nou mai rapid cu o secundă decât rivalii de la MV Agusta (Zanetti și Cluzel), singurul care s-a ținut de el fiind noul coechipier de la Pucetti Kawasaki, Randy Krummenacher.