MRF Challenge: Pietro Fittipaldi campion

MRF Challenge: Pietro Fittipaldi campion

Etapa finală de la Chennai a adus încoronarea juniorului Fittipaldi, care a transformat cele două pole-uri în victorii. Troitsky și Picariello s-au mai numărat printre învingătorii de manșă, iar Mick Schumacher și Harrison Newey s-au prezentat excelent.

Din punct de vedere al clasamentului, înaintea finalei MRF Challenge, cel mai apropiat rival al lui Pietro era Tatiana Calderon. Însă prin prisma evoluțiilor, elanul lui Alessio Picariello trebuia contenit de către brazilian. Fittipaldi a reușit ambele obiective în prima alergare, spatele său fiind păzit pe tot parcursul manșei de către Harrison Newey și Mick Schumacher, foștii coechipieri din ADAC F4. Picariello a trecut de german, însă acesta revenit și a urcat pe podium.

Manșa a doua a început cu o grilă inversată din fruntea căreia se lansau Tarun Reddy și Alessio Picariello, belgianul jucându-și ultima șansă. Cei doi s-au lovit spre final și au abandonat, lăsându-i cale liberă lui Nikita Troitsky pentru a doua victorie în MRF. Rusul a fost urmat de Newey și Isaakyan, iar Fittipaldi era deja cu o mână pe trofeu după clasarea pe 5.

A treia cursă îl readucea pe Pietro în pole position, de unde a plecat perfect și a realizat o nouă manșă curată, la fel ca prima. Newey a fost din nou al doilea, iar Troitsky a completat podiumul. Picariello s-a revanșat în ultimul start al sezonului, reușind o veritabilă demonstrație de forță: victorie cu 16 secunde avans pentru belgianul care s-a impus în 5 din 10 starturi. Mick Schumacher și-a apărat locul secund în fața Tatianei Calderon și a încheiat un weekend solid, cu toate cursele terminate în top 6.

Titlul categoriei a mers astfel către Pietro Fittipaldi, la ultima sa experiență pe monoposturi de 2 litri, înaintea campaniei în Formula 3.5 V8 alături de Fortec. Tatiana Calderon a terminat toate cele 14 manșe în top 6, fiind a doua la general. Încă nu se știe unde va concura tânăra din Columbia în 2016. Troitsky și Picariello au avut prestații foarte bune și sunt așteptați să strălucească în sezonul ce urmează.