Formula E: S-a găsit soluția în centrul Berlinului

Formula E: S-a găsit soluția în centrul Berlinului

Odată ce aeroportul Tempelhof a devenit bază de găzduire a miilor de refugiați, situația cursei de Formula E s-a complicat. Din fericire pentru fanii germani, dar și pentru companiile cu interese vădite în această țară, s-a putut desena un traseu chiar mai atractiv în centrul capitalei.

Strausberger Platz va fi inima noului traseu de 2 kilometri care va fi gazda celui de-al doilea E-prix german, pe 21 mai. Piloți precum Nick Heidfeld și Daniel Abt, dar și sponsori ai seriei (DHL, BMW) au insistat pentru a nu se pierde etapa germană, însă incertitudinile au planat timp de aproape trei luni. S-a încercat folosirea celebrului Norisring, pe străzile din Nuremberg, sau chiar s-a vehiculat ideea mutării cursei în Munchen.

În final, s-a putut creiona această variantă în capitala germană, iar astfel finalul de sezon va aduce curse în cele mai faimoase capitale din vestul Europei: Paris, Berlin și Londra. Nu e de mirare că atâtea orașe atractive (Hong Kong, Rio) bat la porțile competiției electrice, reversul medaliei fiind zvonurile dispariției etapelor de la Putrayaja sau Punta del Este. Cosmopolit, elitist, ecologic. Viitorul sună excelent pentru Formula E.

berlin_news