DTM 2016: Mercedes repartizează cei 8 piloți

DTM 2016: Mercedes repartizează cei 8 piloți

Esteban Ocon continuă colaborarea cu ART Grand Prix după campania din GP3, în timp ce Juncadella și Max Gotz primesc șansa de a evolua pentru gruparea de uzină HWA.

Echipa HWA, denumită după inițialele lui Hans-Werner Aufrecht, a fost fondată în 1998 și reprezintă actualmente departamentul de competiții al constructorului din Stuttgart. HWA construiește toate cele opt modele înscrise în DTM și face revizia motoarelor Mercedes din seria europeană de Formula 3. Piloții acestei grupări au obținut 11 titluri în DTM, dacă punem la socoteală și perioada în care Aufrecht rula încă sub numele AMG.

Ultimul titlu a fost cel adus de Pascal Wehrlein, de altfel singurul pilot care va părăsi în 2016 seria germană de turisme. HWA a dat un vot de încredere ambilor piloți Mucke de anul trecut, Dani Juncadella și Max Gotz, chemându-i în sânul grupului de patru. În schimb, Christian Vietoris a fost sub așteptări și face drumul în sens invers, de la HWA către Mucke. Paul di Resta și Robert Wickens rămân pe aceleași poziții la HWA.

Gary Paffett a fost omul de care avea nevoie ART Grand Prix la debutul în DTM, iar colaborarea a dat roade – 3 podiumuri și un pole în runda finală. Esteban Ocon a adus titlul GP3 în curtea aceleiași grupări franceze, așa că era firesc să evolueze pentru conaționalii săi cu care s-a înțeles atât de bine. Cel invitat să părăsească ART a fost Lucas Auer, care a fost recuperat de Peter Mucke, astfel reunindu-se pilotul și patronul său din Formula 3 2014.

Asemenea mutări erau cruciale până acum 5 ani, când generații mai vechi și mai noi de mașini schimbau complet perspectivele unui pilot într-o stagiune din DTM. Acum, toată lumea pornește de la același nivel și e vorba doar de stabilirea unui raport cât mai bun cu grupul de ingineri aferent. Șanse de a străluci vor avea cu toții.