100Tracks Adventure: Clasa TRIP – offroad de plăcere

100Tracks Adventure: Clasa TRIP – offroad de plăcere

Cu 100Tracks Adventure, în județul Mureș, România revine pe harta marilor competiții europene de offroad exact în anul în care Lonely Planet a declarat Transilvania ca destinație „Best in Travel 2016”.

Clasele HARD și SOFT sunt adresate piloților încercați și mașinilor modificate, însă acum va exista și o clasă dedicată șoferilor amatori de 4×4 care doresc să guste din experiența offroad într-un concurs. Clasa TRIP este cea mai accesibilă a competiției din punct de vedere tehnic și financiar. Traseele pe care vă duce tracker-ul GPS sunt ideale pentru a combina o aventură 4×4 ușoară cu trăirile deosebite oferite de peisajele superbe ale dealurilor și pădurilor Mureșului, fără pericolul de a vă avaria mașina.

Mai mult decât atât, în afara echipajului pilot-copilot, în mașină este permisă prezența și a altor persoane care doresc să guste experiența.

Pentru cei care-și doresc să ajungă piloți offroad, participarea la clasa TRIP este cel mai bun prilej de a beneficia de colegialitatea sportivilor cu vechime de la clasele superioare. Aceștia sunt numai buni de stors de informații în ceea ce privește offroadul și secretele sale.

Veți rămâne surprinși de comunicativitatea oamenilor de la 100Tracks și de modul în care veți fi integrați în comunitate încă din primele clipe ale sosirii voastre în tabără. Aceste calități ale practicanților de offroad sunt căpătate după încercările grele prin care trec în timpul competiției, a momentelor în care e nevoie de o echipă sudată și de mai multe mașini care să lucreze împreună pentru a trece un obstacol, la clasele mari.

Pentru că tracker-ul GPS traversează drumuri naționale este obligatoriu ca mașinile participante să fie înmatriculate. Navigația se face combinat, pe GPS și roadbook. Traseul este împărțit în secțiuni cronometrate, iar viteza medie impusă este de maxim 50km/h.

Înscrierea la 100Tracks Adventure se poate face până pe 15 iulie, pe site-ul competiției http://2016.100tracks.net/, iar cei care se înscriu până pe 1 martie beneficiază de tarife promoționale.