EF Winter Series: primele curse pentru Florescu în 2016

EF Winter Series: primele curse pentru Florescu în 2016

Seria de iarnă din Euroformula Open a programat un weekend doar de teste la Jerez, iar acum se va merge la Paul Ricard, acolo unde vor fi și două curse la finele zilei a doua.

Cele opt sesiuni de la Jerez s-au încheiat cu o dominație în bloc a piloților Campos, cvartetul acestora reușit cel mai rapid tur în șase secvențe. În topul celor mai rapizi piloți ai weekendului s-au intercalat și componenții Teo Martin Motorsport: Tatiana Calderon pe poziția a treia și Petru Florescu al cincilea, la primul contact cu monopostul de Formula 3 de generație 2012. Românul a completat 123 de tururi în două zile și a lăsat o impresie foarte bună.

Grupul din Euroformula Open se îndreaptă către sudul Franței, pe traseul foarte permisiv de la Paul Ricard. De această dată, nu vor fi doar antrenamente libere – în ziua a doua vom avea o ședință de calificări și două curse, pentru ca tinerii piloți să-și reamintească procedurile de start și manevrele de depășire. Pe lista de înscriși s-a ajuns deja la 23 de nume, fiind depășit astfel efectivul din seria superioară, Formula 3 europeană.

Dacă în ultimii ani am avut un duel în trei între RP Motorsport, Campos Racing și gruparea lui Emilio de Villota (cumpărată acum de către Teo Martin), britanicii rămași fără o serie națională și dezamăgiți de costurile prea ridicate ale seriei FIA F3 atacă Euroformula. Carlin vine cu trei piloți, iar West-Tec se întoarce într-o serie în care se bătea la titlu acum câțiva ani, pe atunci cu Ed Jones și Hector Hurst.

Însă toți ochii noștri vor fi pe românul Petru Florescu, pe care din păcate nu-l vom putea vedea la televizor în cursele de la Paul Ricard. În schimb, întregul sezon (8 etape) din Euroformula Open va putea fi văzut în țară.

inscrisi