Formula 1: Piloții sunt nemulțumiți de schimbarea calificărilor

Formula 1: Piloții sunt nemulțumiți de schimbarea calificărilor

Piloții din F1 s-au declarat nemulțumiți de schimbarea formatului calificărilor, astfel că directorul de curse, Charlie Whiting, i-a invitat să își expuna opiniile, într-o ședință ce a avut loc miercuri seară.

După ce piloții și-au exprimat în numeroase rânduri dorința de a fi consultați cu privire la schimbările de regulament, directorul de curse i-a chemat pe cei prezenți la testele de la Barcelona în motorhome-ul FIA, pentru a le afla părerea despre calificările propuse pentru 2016.

În cadrul întâlnirii, Whiting le-a explicat că în Q1 și Q2 piloții vor fi eliminați la anumite intervale de timp, după noul format stabilit, iar în Q3 lucrurile vor decurge precum în sezoanele precedente.

„Evident, suntem numulțumiți de noile planuri pe care vor să le implementeze. Să vedem dacă pot modifica. Am simțit că ar putea fi foarte complicat de înțeles pentru fani, pentru că este deja complicat pentru noi. De asemenea, am simțit că acest format al calificărilor este foarte bun în acest moment și nu exista niciun motiv pentru a-l schimba”, a declarat Sergio Perez la finalul ședinței, pentru Sky.

Kevin Magnussen speră ca o decizie să fie luată cât mai curând, dar nu este foarte sigur că părerea piloților va cântării foarte greu.

„Da, cu siguranță ar fi mai bine dacă am știi și ne-ar fi mai ușor să ne pregătim. Să vedem ce se întâmplă. Vom spune opinia noastră, dar nu decidem noi”, a adăugat danezul.

Consiliul FIA se va întruni vineri pentru a lua o diecizie finală cu privire la formatul calificărilor pentru sezonul următor.