Formula 1: „Mercedes și Ferrari au un nivel similar”, spune Rosberg

Formula 1: „Mercedes și Ferrari au un nivel similar”, spune Rosberg

Datele obținute de Mercedes în urma testelor din presezon, sugerează că Ferrari este la un nivel similar, dar nu știu sigur dacă mai sunt în fața italienilor, mărturisește Nico Rosberg.

Modul în care cele două echipe au abordat presezonul a fost diferit. Dacă Mercedes a preferat să se concentreze pe fiabilitate, acoperind echivalentul a 20 de curse în cele 8 zile de teste, cei de la Ferrari s-au îndreptat mai mult spre performanță.

Mulți dintre adversar se tem de un nou an dominat de nemți, în urma ritmului bun afișat pe parcursul a celor peste 6000 de tururi înregistrate, dar Rosberg nu este convinscă lucrurile vor sta așa.

„Știm că cei de la Ferrari sunt foarte aproape. Au fost foarte rapizi. Toate echipele au strategii lor, deci știm, mai mult sau mai puțin, ce combustibil folosesc celelalte echipe, iar ei știu combustibilul nostru. Deci știm, mai mult sau mai puțin, unde suntem în comparație cu Ferrari, de aceea spun ca sunt aproape. Dar nu știu sigur dacă sunt în fața sau în urma noastră”, a declarat germanul.

Mercedes nu a folosit deloc pneurile ultrasoft și supersoft în cele opt zile petrecute la Barcelona, ci s-au rezumat, doar, la un număr mic de tururi cu softurile, parcurse cu o cantitate redusă de combustibil în rezervor. Rosberg a motivat această decizie prin faptul că echipa nu a dorit să își arate ritmul real.

„Este compromisul. Nu vrei să le arăți celorlalți cât de rapid ești. Am făcut teste cu combustibil puțin și pneuri soft, ceea ce înseamnă că am făcut ceva antrenamente, deci este OK”, a adăugat el.