Formula 1: Verstappen ar putea părăsi Toro Rosso în 2017

Formula 1: Verstappen ar putea părăsi Toro Rosso în 2017

Pilotul Toro Rosso, Max Verstappen, spune că își dorește să facă următorul pas în carieră și speră să ajungă la o echipă cu care poate câștiga curse.

Verstappen a debutat în F1 în sezonul precedent, la doar 17 ani și a devenit cel mai tânăr pilot din istoria competiției. În ciuda vârstei fragede, olandezul s-a făcut rapid remarcat după ce a terminat în două rânduri pe poziția a patra, în Ungaria și SUA și a stârnit interesul echipelor de top.

Întrebat dacă este posibil să rămână la Toro Rosso și în 2017, Verstappen a răspuns sincer: „Poate fi, dar nu este ținta mea”.

„Vreau să merg înainte. Adică, este un lucru grozav, mă distrez foarte tare și este o familie grozavă. Dar, la un moment dat vrei să câștigi curse și vrei să mergi înainte și vrei să ajungi în vârf. Viitorul arată foarte pozitiv. Doar mă bucur de acest sezon și încerc să capăt cât mai multă experiență și vom vedea unde vom ajunge anul următor”, a adăugat olandezul.

Una dintre echipele care s-au interesat de Verstappen este Ferrari, iar tânărul pilot este încântat că legătura cu echipa italiană vine în urma performanțelor sale de pe circuit.

„Da, este bine că oamenii văd lucrurile astfel. Întotdeauna este frumos să îți vezi numele acolo, deși nu se întâmplă nimic. Sunt fericit unde sunt în acest moment”, a adăugat el.