MotoGP: KTM a completat trei zile de teste la Valencia

MotoGP: KTM a completat trei zile de teste la Valencia

Constructorul austriac KTM se pregătește intens de asaltul asupra clasei regină în 2017 și a adunat informații prețioase de-a lungul testului de pe Ricardo Tormo.

Echipa tehnică pe care o conduce Mike Leitner s-a declarat satisfăcută de progresele realizate în trei zile de probe private la Valencia. Chiar dacă vremea le-a jucat feste, cu ploaie în prima zi și vânt puternic în cea de-a treia, prototipurile RC16 au putut să adune destui kilometri pentru un input bogat, material de analiză în următoarea lună. În aprilie e programată următoarea ieșire pe pistă pentru uzina austriacă.

Cei doi piloți care conduc acest asalt al celui de-al șaselea constructor din MotoGP sunt veteranii Randy de Puniet și Mika Kallio. Ambii și-au arătat în trecut calitățile de dezvoltatori, în cazul francezului fiind de notat contribuția sa la proiectul Suzuki, pentru care a testat în 2014 și a concurat cu un wildcard în ultima etapă a sezonului, tot la Valencia. De altfel, cu asta se ocupa și în urmă cu un deceniu, atunci când de Puniet se lupta cu modelul Kawasaki și încerca să-l aducă pe linia de plutire.

Kallio a petrecut cele mai frumoase clipe în motomondial alături de KTM, la clasa mezină (2003-06) reușind să încheie două stagiuni în postura de vicecampion. Ulterior, a urcat la 250cmc tot cu KTM (2007-08), făcând tot posibilul să deranjeze supremația Aprilia. După doi ani de chin la MotoGP pe un Ducati de client, s-a refugiat la Moto2 (2011-15), unde a avut o singură campanie strălucită – în 2014, din postura de coechipier al lui Tito Rabat, când a devenit din nou vicecampion.

Chiar dacă nu i-ar fi lipsit ofertele, finlandezul a ales să se dedice în 2016 dezvoltării prototipului KTM. La fel a procedat și de Puniet, după un an fără rezultate notabile în mondialul de Superbike. Așadar, la capitolul seriozitate, gruparea austriacă se prezintă excelent.

Istoricul testelor KTM RC16

[table tablesorter=”0″ class=”table table-border” table colalign=”center|center|center|center” table style=”background-color:#b3b3b3;font-size:12px”]
Număr, Circuit, Piloți, Data

1,Red Bull Ring,Alex Hofmann,octombrie 2015

2,Ricardo Tormo,Mika Kallio – Alex Hofmann,noiembrie 2015

3,Jerez,Mika Kallio – Alex Hofmann – Randy de Puniet,februarie 2016

4,Ricardo Tormo, Mika Kallio – Randy de Puniet, martie 2016
[/table]