Formula 1: Massa vrea să rămână la Williams încă două-trei sezoane

Formula 1: Massa vrea să rămână la Williams încă două-trei sezoane

Pilotul Williams, Felipe Massa, își doreșre să mai continue două sau trei sezoane în Formula 1 și speră să ajute Williams să redevină o echipă competitivă.

Massa a trecut la Williams în 2014, după ce britanicii încheiaseră sezonul precedent pe poziția a noua, reprezentând cel mai slab sezon din istorie. Brazilianul a avut un impact imediat asupra echipei și i-a ajutat să termine pe podium în următoarii doi ani.

Ajuns la 34 de ani, Massa spune că este în contiuare motivat și vrea să mai rămână alături de echipa din Grove pentru câteva sezoane, pentru a experimenta schimbările de regulament din 2017.

„Timpul trece, dar rămân motivat. Vreau să continui până am satisfacția că fac parte dintr-o echipă competitivă. Cred că mai am destule de oferit echipei mele și Formulei 1. Când am ajuns la Williams, echipa venea după cel mai prost sezon din istoria ei, iar eu am avut oportunitatea de a face parte din procesul de revenire. Iar, dacă în viitor vor exista schimbări de regulament, vreau să am șansa de a eperimenta o nouă generație de monoposturi. Sper să mai continui două sau trei sezoane și sper să conduc un monopost care să fie mult mai distractiv”, a declarat el pentru motorsport.com.

Mulți acuză că Formula 1 a devenit din ce în ce mai plictisitoare din cauza lipsei competitivității și aduc în discuție cursele din urmă cu 20-30, însă Massa îi contrazice și spune că întotdeauna au fost echipe care au dominat.

„Cred că oamenii vor să vadă mai multe lupte pentru poziția de lider. Dar, dacă privești în trecut, au existat multe perioade ca aceasta cu Mercedes. Îmi amintesc perioada în care a dominat Williams, apoi Ferrari, apoi Red Bull și acum Mercedes. Nu este ceva nou. Oamenii vorbesc despre vremea lui Senna, dar erau sezoane când mașina de pe poziția a treia era depășită cu un tur. Unor oameni le place să vorbească despre trecut, dar nu își aduc aminte cum era exact”, a adăugat brazilianul.