Formula 1 Australia: Verstappen, dezamăgit de echipa sa

Formula 1 Australia: Verstappen, dezamăgit de echipa sa

Pilotul Toro Rosso, Max Verstappen, a părăsit Albert Park dezamăgit, după o cursă în care s-a simțit dezavantajat de echipă în favoarea coechipierului său.

Olandezul a plecat de pe poziția a cincea în MP al Australiei, dar cursa nu a decurs așa cum se aștepta. O oprire lungă la boxe a făcut ca Verstappen să iasă pe circuit în urma coechipierului său, Carlos Sainz Jr.

Ajunși în spatele lui Jolyon Palmer, tentativele nereușite ale spaniolului de a trece de pilotul Renault, l-au încurcat pe Verstappen. Acest lucru a dus la frustrarea tânărului pilot, exprimată ulterior prin radio, când a cerut să fie lăsat să depășească.

Pilotul Toro Rosso consideră că o lipsă de comunicare a făcut ca echipa să nu fie pregătită în momentul în care el a intrat la boxe.

„A fost o lipsă de comunicare între noi. Cred că întreaga cursă, înainte de asta, am fost mai rapid și mă distanțam. Apoi ne-am blocat în spatele lui Sainz și nu am avut nicio șansă de a depăși. A fost foarte frustrant și dezamăgitor, dar sper că vom încerca să ne descurcăm mai bine în următoarea cursă. Cu siguranță puteam mai mult decât locul 10”, a declarat olandezul.

Sainz Jr. susține că nu a făcut nimic greșit și spune că nu are nicio problemă cu coechipierul său, care l-a criticat la finalul cursei.

„Nu a fost nimic greșit în ceea ce am făcut. Acum, când mă gândesc la ce s-a întâmplat, știu că am luat decizia corectă. Ne chinuiam să înțelegem ce trebuie să facem și ce se întâmplă. Cred că este o rivalitate sănătoasă. Eu, cel puțin, nu am nicio problemă cu nimeni. Astăzi a fost o cursă foarte la limită, dar așa trebuie să fie F1”, s-a apărat spaniolul.