Moto3 Qatar: Niccolo Antonelli surpriza clasei mezine

Moto3 Qatar: Niccolo Antonelli surpriza clasei mezine

Ostilitățile noului sezon de MotoGP au fost deschise ca de obicei de clasa Moto3, unde este aproape imposibil de prevăzut clasamentul de la finalul curselor.

Odată cu lăsarea serii la Losail, motoarele de 250 cmc ai clasei Moto3 au dat startul acțiunii în noul sezon. Clasa mezină în 2016 este o mixtură între piloți care au experiență de un sezon sau mai multe și tineri dornici de afirmare veniți din Red Bull Rookies sau CEV.

Aceștia promit să nu menajeze veteranii clasei, hăituindu-i tur după tur în cursele din sezonul 2016. Startul clasei a fost unul fulminant. Lupta în primele tururi s-a dat între Romano Fenati și Brad Binder, secondați de Navarro și Livio Loi. Tensiunea din plutonul fruntaș și nivelul impus de Fenati și Binder l-a făcut pe Loi să clacheze, acesta ajungând la un moment dat până pe locul 7. Livio a depășit rapid momentul ezitant și a pornit ascensiunea spre vârful cursei, însă alături de el au avansat tur după tur și Bagnaia sau Bastianini.

Ultimele tururi l-au avut protagonist pe Nicolo Bulega, debutant absolut venit din CEV Moto3. Acesta a intrat în lupta pentru victorie depășindu-i de mai multe ori pe Fenati, Binder sau Antonelli. Finalul a fost unul de infarct, Niccolo Antonelli reușind să îi ia fața lui Brad pentru numai 7 miimi de secundă. Această victorie vine perfect pentru pilotul Ongetta după momentele tensionate din antrenamente, când a pus motocicleta jos de două ori.

Pe podium a mai urcat Francesco Bagnaia, pe o motocicletă Mahindra, urmat de Fenati care din erou de moment a devenit perdantul cursei, după o ieșire largă pe finalul ultimului tur.

La limita punctelor a fost un duel la fel de pasionat dat de Joan Mir, Maria Herrera, Kornfeil, Danilo, Bendsneyder și Canet. Herrera, deși a reușit să urce în câteva rânduri până pe locul 14, nu a putut rezista ofensivei lui Canet sau Quartararo și a terminat înafara punctelor, pe locul 16. Pentru aceasta a fost o reușită personală să poată purta un duel cu nume galonate și punctele rămân un deziderat realist.

Ceea ce a surprins în manșa de deschidere din Qatar a fost faptul că din grupul extrem de numeros (33), un singur pilot a abandonat – spaniolul Jorge Martin, de la Aspar. Marea concentrare de valori a făcut ca piloți cu victorii, gen Masbou, cu podiumuri (McPhee) sau cu pretenții (Migno, Locatelli, Hanika) să nu prindă puncte.