Formula 1: Lauda:„Rosberg avea nevoie de victorie”

Formula 1: Lauda:„Rosberg avea nevoie de victorie”

Niki Lauda consideră că victoria din Australia i-a oferit lui Nico Rosberg încredere în lupta pentru titlu cu Lewis Hamilton.

Weekend-ul nu a incept bine pentru Rosberg, după ce a abandonat a doua sesiune de antrenamente în urma unui accident, iar în calificări a fost învins de coechipierul său. În cursă, însă, lucrurile au stat diferit, iar germanul a trecut primul linia de sosire.

Astfel, Rosberg își continuă seria de 3 victorii de la finalul anului trecut, iar Niki Lauda consideră că acest lucru îi va da încredere în duelul cu Lewis Hamilton din următoarele curse.

„Trebuie să spun că a început prost antrenamentele, pentru că Lewis mergea ca de obicei, dar în cursă a întors lucrurile. Deci pentru el a fost foarte bine și mai ales pentru noi. Avea nevoie de asta pentru a începe bine sezonul, pentru că îi dă încredere. Dacă Lewis ar fi câștigat, el ar fi suferit, pentru că mereu suferă când Lewis este acolo. Deci, pentru el această cursă a fost importantă, pentru a rămâne puternic mental. Este bine și pentru el și pentru noi, deoarece cu cât se luptă între ei mai mult cu atât este mai bine pentru mine”, a declarat triplul campion mondial.

Prima etapă a sezonului l-a încântat pe Lauda, care susține că a fost cea mai bună cursă pe care a văzut-o în ultima perioadă.

„În primul rând a fost o cursă entuziastmantă, cum nu am mai văzut în ultimii trei ani. Cursa a fost decisă pe jumătate la start, pentru că ambii piloți Ferrari au plecat încredibil de bine. Cred că a fost cel mai bun start de sezon care a fost vreodata în F1. Ce cursă am oferit tuturor”, a adăugat austriacul.