TC2000 Trelew: Emiliano Spataro, victorie în prima etapă

TC2000 Trelew: Emiliano Spataro, victorie în prima etapă

În weekend-ul 19/20 martie s-a dat startul și în seria de turisme argentiniană, prima etapă desfășurându-se la Trelew. Plecarea campionului ediției 2015, Nestor Girolami a dinamizat și mai mult lupta în campionat, fiind vremea afirmării și pentru alți piloți de talent.

Ediția din 2016 s-a prezentat la start cu un calendar bogat, cu 12 etape, una dintre ele fiind o etapă de anduranță însumând 200 de kilometri ce va avea loc la Buenos Aires pe data de 31 iulie. Vom avea un  număr record de mașini (27), o implicare mai serioasă a unor constructori specifici pieței precum Fiat ce s-a prezentat la start cu 3 mașini, sau Renault, cu 6 modele Fluence. În economia campionatului vor conta și modelele Chevrolet Cruze, ba mai mult din aprilie sau mai vom putea vedea în campionat nou model Cruze produs în 2016, complet diferit față de ce vedem în WTCC, ETCC sau neoficial în BTCC. Cu șanse la victorie vor fi și modelele Peugeot 408 sau Toyota Corolla, nefiind exclus să avem mai târziu în campionat și modele Ford Focus.

Cursa inaugurală a fost dominată cu autoritate de Emiliano Spataro, pilot apropiat de constructorul francez Renault. Pilotul ne este cunoscut și din participările la rally raidul Dakar, desfășurat în America de Sud, unde Emiliano a condus un model Renault Duster.

Spataro a scăpat de incidentele din debutul cursei, moment cu ghinion pentru Agustin Canapino, un alt protagonist al seriei, și a defilat spre victorie fără a fi încurcat de al doilea clasat, Norberto Fontana, pilot cunoscut din Formula 1 anilor 90, de mai mulți ani și el participant în raidul Dakar.

Carlos Javier Merlo a salvat efortul celor de la Fiat, încercând din răsputeri să se țină aproape de Fontana.

Spectacolul cursei a fost oferit fără îndoială de Agustin Canapino: ajuns în coada grilei după incidentul de la start, a făcut senzație cu depășirile sale prin pluton. În final a terminat cursa pe locul 4, la doar 3 secunde de liderul Spataro.

Etapa următoare de campionat va avea loc în data de 10 aprilie, pe circuitul de la Rosario, localitate cunoscută amatorilor de rally raiduri, fiind punctul de final al competiției Dakar.