Formula 1 Bahrain: Alonso înlocuit de Vandoorne la McLaren

Formula 1 Bahrain: Alonso înlocuit de Vandoorne la McLaren

Fernando Alonso va fi înlocuit de Stoffel Vandoorne la McLaren pentru Marele Premiu din Bahrain.

Fernando Alonso nu va participa la weekendul de cursă din Bahrain după ce nu a primit acceptul medicilor. Spaniolul a avut parte de un accident masiv în Australia la prima cursă a noului sezon, când mașina sa a lovit zidul de protecție înainte de a se răsturna de două ori și de a poposi cu fundul în sus în nisip.

Deși a ieșit din epava mașinii sale de unul singur și a părut să fie în regulă imediat după cursă, examinările făcute de Alonso joi la centrul medical al circuitului de la Sakhir au relevat câteva probleme ale acestuia la nivelul pieptului.

O declarație emisă de FIA a spus că în urma examinărilor, a fost luată decizia ca spaniolul să nu ia parte la weekendul de cursă.

„Au fost comparate două seturi de scanări ale pieptului și s-a decis ca din motive de siguranță să nu fie lăsat să concureze. O repetare a examinării a fost cerută să fie efectuată înainte de MP al Chinei, iar în funcție de rezultatele ei, acesta va fi lăsat să participe acolo.”

În urma acestei vești, McLaren îi va da mașina lăsată liberă de Alonso lui Stoffel Vandoorne, pilotul de rezervă al echipei britanice. Vandoorne este campionul en-titre al seriei GP2 și se afla în Japonia pentru testele de început de sezon ale Super Formula.

„Sunt pe cale să mă îmbarc spre Bahrain mai devreme decât mă așteptam, dar sunt foarte entuziasmat. Voi face tot ce pot pentru echipa McLaren,” a spus Vandoorne într-un mesaj pe Twitter.

Alonso, care a absentat și la prima cursă din 2015 după un accident petrecut în testele de la Barcelona, a scris pe contul său de Instagram că înțelege decizia luată de FIA.

„Am încercat până în ultima secundă să concurez în Bahrain ca urmare a accidentului din Australia,” a spus acesta. „Au fost zile grele după un asemenea impact, dar am încercat până în ultima secundă să pilotez și să ajut echipa după munca incredibilă depusă săptămâna asta.”

„Înțeleg poziția doctorilor FIA și voi încerca să-mi ajut coechipierul să aibă un weekend cât mai bun.”