Formula 1: Formatul calificărilor va fi stabilit duminică

Formula 1: Formatul calificărilor va fi stabilit duminică

Formatul calificărilor ce va fi folosit restul curselor din acest sezon va fi hotărât mâine, în cadrul unei întalniri ce va avea loc înaintea MP al statului Bahrain.

Noul format al calificărilor, în care piloții sunt eliminați treptat pe parcursul celor trei secvențe a dus la nemulțumirea echipelor, care își doresc o revenire la regulamentul din 2015. Astfel, președintele FIA, Jean Todt, Bernie Ecclestone, reprezentanții celor 11 echipe se vor întalni mâine cu directorul de motorsport al Pirelli, Paul Hambery, pentru a găsi soluții.

Jean Todt spune că principala problemă o reprezintă Q3, iar în cadrul ședinței vor încerca în primul rând să regândească cea de-a treia secvență înainte să fie luată în discuție în discuție revenirea integrală la vechiul format.

„Q3 este, evident, cea mai mare problemă. O oportunitate ar fi să avem încă un set de pneuri. Cu siguranță ar crea mai mult spectacol. O altă posibilitate ar fi să îi luăm pe primii opt clasați, al optulea pleacă la lumina verde, iar în timp ce el își face turul, va pleca și al șaptelea. Și vom avea mereu un monopost pe circuit, cu un final neprevizibil. Există multe soluții. Am simțit că este necesar să mai dau o șansă acestui format al calificărilor înainte să revenim la cel din 2015”, a declarat francezul.

Președintele FIA este încrezător că în timpul întâlnirii de mâine va fi decis în unanimitate un format al calificărilor care să rămână până la finalul sezonului.

„Sperăm că vom avea o înțelegere unanimă în interesul acestui sport. Sper ca decizia ce va fi luată mâine va respecta fanii, media, promoterii și pe toată lumea li va fi un pas înainte”, a adăugat el.