Moto3 Argentina: Ziua națională a Malaeziei

Moto3 Argentina: Ziua națională a Malaeziei

Pe un circuit încă inundat de apa de ploaie, deși precipitațiile s-au mai diminuat, malaezienii au făcut senzație. Pawi s-a impus, în timp ce Norrodin a gustat din cupa amară a ambițiilor exagerate.

Malaezianul Pawi, care în warm up a terminat primul, a țâșnit primul la start, de pe locul 4 și s-a distanțat de restul plutonului încă buimac după plecarea nebună. Inițial a părut o cursă în care protagoniștii erau nume noi, adevărate surprize. Pe locul 2 a urcat Livio Loi, doar Binder și Locatelli fiind reprezentanții piloților experimentați. Însă nimeni nu era capabil să țină pasul liderului neașteptat al manșei, care rula cu vreo trei secunde pe tur mai rapid ca oricine!

Odată cu trecerea tururilor între primii 3 au ajuns Adam Norrodin, al doilea malaezian de senzație, și Jorge Navarro, considerat un favorit la titlu încă din pre-sezon. Alegerea gumelor a fost un aspect crucial, însă nimic nu justifică avansul de aproape jumătate de secundă al liderului Pawi.

Exaltarea peste măsură și speranța că se poate un loc 2 l-au penalizat pe Adam Norrodin, care pe ultimul tur, în ultimele viraje a scăpat motocicleta în high side, Navarro taxându-l fără milă. Pilotul Drive M7 SIC a reușit să își împingă motocicleta până după linia de sosire, încheind pe 11.

Andrea Locatelli a terminat al patrulea, aceasta fiind cea mai bună performanță din carieră. Au făcut curse bune și Joan Mir, care a încheiat pe 6, Hiroki Ono pe locul 7, în timp ce Niccolo Antonelli a avut de furcă cu surprinzătoarea Maria Herrera și Fabio Quartararo. Cei trei au terminat pe locurile 10 pentru pilotul Ongetta, 13 Fabio și un meritoriu loc 14 pentru Maria Herrera. În schimb, Fenati, Bulega și Bastianini nu au reușit să prindă punctele. Loteria l-a avantajat pe John McPhee, care a putut aduce un Peugeot pe locul al șaptelea, poziție la care nu ar fi putut spera pe uscat.

Livio Loi a terminat întrecerea imediat înafara punctelor, pe locul 16. A abandonat, în mod surprinzător, doar Aron Canet de la Estrella Galicia Honda. La general, lider a devenit Brad Binder (36p), în fața câștigătorului din Qatar, Antonelli (31p).