SBK Aragon: Chaz Davies imbatabil în Spania

SBK Aragon: Chaz Davies imbatabil în Spania

Încă din prima manșă am realizat că Ducati-ul pilotat de Chaz Davies va fi de neoprit, dacă pilotul britanic nu va face vreo greșeală. Acesta și-a îndeplinit obiectivul, victoria și în manșa secundă, relansând lupta pentru titlu.

Cursa a doua a fost una fără istoric – Davies a urcat în primul tur la conducere, apoi s-a distanțat de Jonathan Rea și Tom Sykes, care au rămas să se lupte pentru întâietate în cadrul echipei Kawasaki. Dacă ieri Rea a avut câștig de cauză, în manșa 2 duelul verzilor a fost adjudecat de Sykes. Împingerea lui Johny Rea pe locul 3 și victoria lui Chaz Davies a echilibrat lupta pentru prima poziție din campionat.

Cursa nu a mai fost atât de disputată nici mai jos de locul 4, poziția revenind din nou privatului Xavi Fores de la echipa Barni Ducati. De ezitările interminabile ale lui Davide Giugliano a profitat pilotul Althea BMW, Jordi Torres, care a terminat întrecerea pe locul 5. Dacă în prima cursă Honda a arătat ceva mai bine până la abandonul lui van der Mark, în manșa secundă, olandezul nu a reușit decât un loc 7.

Alex de Angelis a adus puncte prețioase pentru echipa Ioda Aprilia, devansând piloții Yamaha, Alex Lowes și Sylvain Guintoli, care au avut un weekend plin de probleme în ce privește comportamentul modelului R1. Markus Reiterberger nu a mai avut o prestație la nivelul celor din primele curse ale sezonului, în manșa a doua de la Aragon fiind devansat de ambii piloți Milwaukee BMW.

În clasamentul general conduce în continuare Jonathan Rea cu 131 de puncte, fiind urmat de Chaz Davies cu 105 puncte și Tom Sykes cu 102, cei trei fiind singurii pretendenți la coroana supremă.

Supersport

Cursa Supersport 600 a debutat furtunos cu acroșaj colectiv în rimul viraj, iar apoi am asistat la căzătura liderului, americanul P.J. Jacobsen de la Honda. Manșa a fost un galop de sănătate pentru turcul Kenan Sofuoglu, care nu a întâmpinat probleme cu coechipierul Randy Krummenacher, sau cu piloții MV Agusta, Terol și Jules Cluzel. Malaezianul Khairuddin a făcut din nou o cursă bună, însă pe final nu a putut rezista în plutonul fruntaș, terminând pe locul 8.

Campionul EJC, Javier Orellana, nu a impresionat nici în această cursă – de această dată a ieșit în decor în penultimul tur.

STK 1000

Cursa clasei Stock 1000 ne-a oferit un duel al coechipierilor de la echipa Aruba Junior Team, Leandro Mercado și Ruben Rinaldi, ambii pe motociclete Ducati. Pe locul 3 a încheiat Raffaele de Rosa, o mai veche cunoștiință de la clasa 250cc a motomondialului, la o diferență de 1.6 secunde de Rinaldi.

Cursa a debutat cu un carnagiu în care au intrat mai bine de o treime din pluton, resturile motocicletelor ajungând pe pistă, ceea ce a adus steagul roșu. Ghinioniștii restartului au fost Marino care a pierdut o treaptă a cutiei de viteze și Faccani cu probleme tehnice.

EJC

Clasa European Junior Cup se pare că va fi dominată de noua descoperire a lui Kenan Sofuoglu și a protejatului Razgatlioglu, cursa fiind dominată copios de un alt turc, Harun Cabuk. Acesta s-a impus în fața lui Mika Perez și a lui Paolo Grassia, Giuseppe de Gruttola reușind doar o clasare pe locul 4. Avalon Biddle a avut o prestație apreciată, find în lupta pentru locul 14 cu Dimitri Karakostas, însă la final a terminat pe locul 15, obținând victoria în clasamentul fetelor.

Următorul weekend de curse cu toate clasele din SBK va fi la Assen în data de 15-17 aprilie.