Formula E Long Beach: di Grassi se răzbună

Formula E Long Beach: di Grassi se răzbună

După ce victoria din Mexic i-a fost răpită de către comisari, brazilianul Lucas di Grassi a recidivat pe străzile din Long Beach și triumful i-a adus șefia la general, dat fiind că Buemi a gafat din nou.

Sam Bird s-a intercalat în disputa dintre Abt Audi și e.dams Renault, reușind cel de-al doilea pole stagional în California, pe străzile unde se concura în Formula 1 în anii ’80. Lucas di Grassi și-a așteptat însă momentul și a atacat decisiv pe Ocean Boulevard, iar Bird și-a tras preșul de sub picioare în același viraj după alte câteva bucle, ratând frânarea. Pe podium au urcat astfel Sarrazin și Daniel Abt, ambii ferindu-se de incidente sub soarele arzător.

Sălbaticul Buemi a dorit să revină cât mai rapid în urma calificărilor semi-ratate și nu și-a calculat bine un atac în ultimul ac de păr, lovindu-l din spate pe Robin Frijns. Beneficiarii direcți ai eliminării celor doi au fost piloții Mahindra, Heidfeld și Bruno Senna clasându-se pe 4, respectiv 5. Germanul a controlat excelent un derapaj care i-ar fi putut atrage finalul prematur al manșei. Bird a sosit abia al șaselea, în fața perechii Dragon Racing și a Simonei de Silvestro, pentru prima oară în puncte în competiția electrică.

Nicolas Prost nu a putut trece de Mike Conway pentru ultimul punct pus în joc și astfel echipa campioană a plecat cu mâna goală de la Long Beach. În aceeași notă pesimistă a fost și evoluția lui Jean-Eric Vergne, iar coșmarul pe care îl trăiesc Antonio Felix da Costa și campionul en-titre Nelsinho Piquet pare să nu se mai încheie. Portughezul a fost exclus din calificări după ce stabilise timpul de pole, în timp ce brazilianul a suferit un nou accident în cursă, în tentativa sa de a forța pentru a putea compensa deficitul materialului tehnic.

Buemi a bifat cele două puncte aferente celui mai rapid tur și astfel diferența dintre di Grassi și elvețian la general este de un singur punct, înaintea cursei inaugurale de la Paris, ce va avea loc peste 3 săptămâni.