Formula 1 China: Ferrari surprinde în FP2

Formula 1 China: Ferrari surprinde în FP2

Ferrari a acaparat primele două poziții ale clasamentului sesiunii a doua de antrenamente libere de vineri în China.

Kimi Raikkonen a fost cel mai rapid pilot de pe circuit în cele 90 de minute, acesta fiind urmat de Sebastian Vettel la puțin peste o zecime de secundă.

Piloții Mercedes s-au clasat pe 3-4, cu Nico Rosberg cu două zecimi mai rapid decât coechipierul său, Lewis Hamilton. Mașini ale Red Bull, Toro Rosso, Force India și Williams au completat top 10-ul.

După o primă sesiune plină de incidente, a doua a fost ceva mai liniștită. Piloții au ieșit pe circuit cu diverse obiective în FP2, o combinație de pneuri medium și soft fiind folosită în primă instanță. Între timp s-a stabilit că problemele suferite de Felipe Massa în FP1 s-au datorat deteriorării jantei roții sale, și nu pneurilor Pirelli.

Bătăile de cap nu au lipsit nici de această dată, în FP2. Pascal Wehrlein a avut de furcă în interiorul monopostului cu suportul pentru cască, care i s-a desprins, în vreme ce Esteban Gutierrez a fost nevoit să se întoarcă la boxele Haas cu frânele roților spate în flăcări.

În clasament, după o jumătate de oră pe pneurile soft, Rosberg era în frunte, cu un 1:37.761. Germanul era urmat de Ricciardo și Hamilton, acesta din urmă rulând însă pe pneuri medium. Imediat mai apoi, echipele au testat pneurile supersoft, iar Rosberg a fost din nou cel mai rapid, urmat la 2 zecimi de secundă de Hamilton.

Ferrari a avut o tactică diferită în prima parte a sesiunii, atât Vettel cât și Raikkonen rulând în regim de cursă pe pneuri medium și soft. Când aceștia au „încălțat” gumele supersoft, ei au trecut în fruntea clasamentului, cu Raikkonen ceva mai rapid decât coechipierul său.

Ultima parte a sesiunii a fost caracterizată de diferite stint-uri rulate în regim de cursă pe diverse seturi de pneuri. Echipele au încercat să obțină informații valoroase în ceea ce privește degradarea pneurilor și ritmul acestora pe circuitul chinez. Ploaia este așteptată să-și facă apariția la noapte și în sesiunile de mâine, astfel încât e posibil ca FP2 să fi oferit echipelor ultima șansă de a culege astfel de date.

După problemele din FP1, Kevin Magnussen nu a luat parte la a doua sesiune de antrenamente, fiind singurul pilot care nu a stabilit un timp cronometrat. Gutierrez a fost de asemenea inactiv o lungă perioadă de timp, după bătăile de cap cu frânele monopostului Haas.

CgES9M0UkAEL80S

***

Citește și:

Formula 1 China: Hamilton și Rosberg joacă psihologic

Formula 1 China: Mercedes vs. Ferrari etapa 3

Tech Corner: Decriptăm Power Unit-ul Ferrari

Formula 1: Se va reveni la sistemul din 2015 de calificări

Formula 1 Bahrain: Putea Ferrari să câştige GP-ul din deşert?

Formula 1 Bahrain: Puncte de discuție

Formula 1 Bahrain: Rosberg câștigă sub nocturnă