Formula 1 China: Rosberg şi Williams fură spectacolul în FP1

Formula 1 China: Rosberg şi Williams fură spectacolul în FP1

Nico Rosberg a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere contând pentru M.P. al Chinei.

Germanul a stabilit cel mai bun timp folosind pneurile soft şi a fost urmat la 0,15s de coechipierul Lewis Hamilton. Sebastian Vettel a fost al treilea urmat de Ricciardo şi Raikkonen.

A fost o sesiune cu multe incidente. Mai întâi Hamilton a acuzat un comportament supravirator al monopostului său în virajul 11 cauzat de blocarea roţilor spate pe perioada de frânare, comportament care a produs două tete-a-queue-uri spectaculoase.

Apoi a urmat o pană a lui Felipe Massa la pneul stânga spate, pană care l-a scos în decor pe brazilian şi a provocat afişarea streagului roşu pentru curăţarea pistei.

După o întrerupere de 10 minute, sesiunea s-a reluat, însă Massa, revenit pe circuit, a fost nevoit să se retragă din nou la boxe cu o nouă pană la aceeaşi roată stânga spate.

Kevin Magnussen a scos al doilea steag roşu al sesiunii datorită cedării suspensiei la aceeaşi roată stânga spate. Imediat oficialii au decis inspectarea şi curăţarea temeinică a pistei. Pat Symonds de la Williams suspectează o problemă la jantele monopostului lui Massa, întrucât inginerii Pirelli au delcarat că ambele pene de cauciuc nu s-au datorat unor defecţiuni de material.

pirelli

În ceea ce-l priveşte pe Kevin Magnussen, inginerii echipei Renault spun că cedarea suspensiei a survenit ca urmare a exploziei pneului stânga spate, explozie datorată bucăţilor de fibră de carbon desprinse de pe monopostul lui Felipe Massa.

Şi pentru ca sesiunea să nu se termine într-o notă liniştită, în ultimele 30 de secunde Nico Rosberg şi-a anunţat inginerii că monopostul său a activat modul Limp-Mode (o mapare ultra conservatoare a power-unit-ului). Tony Ross, inginerul său de cursă, i-a cerut să revină la boxe, întrucât există o problemă la power unit.

Aşadar, o sesiune în care s-a stat pe pistă 57 de minute din cele 90 disponibile. 33 de minute au fost sub steag roşu.

Rămâne de văzut cât de gravă este problema la power-unit-ul lui Nico Rosberg şi dacă Williams reuşeşte să găsească cauza pentru problemel lui Massa.

Clasamentul oficial al primei sesiuni de antrenamente libere:

© F1.com
© F1.com

Clasamentul Speed-Trap pentru FP1:

© F1.com
© F1.com