Formula 1: Massa: „Echipele au nevoie de bugete mai mari”

Formula 1: Massa: „Echipele au nevoie de bugete mai mari”

Pilotul Williams, Felipe Massa, este deranjat de bugetele mici ale echipelor din F1 și face o comparație cu sporturile americane, unde banii sunt distribuiți uniform.

Sauber este ultima înscrisă pe lista echipelor cu probleme financiare din F1, însă a primit o mâna de ajutor din partea sponsorilor suedezi ai lui Marcus Ericsson. Fost pilot Sauber, Massa este îngrijorat situația echipei și spune că este nevoie de o schimbare de regulament, ca astfel de situații sa nu mai apară.

„Nimănui nu îi face plăcere să audă astfel de lucruri despre Sauber, sau chiar Lotus, anul trecut. Când privești spre alte sporturi, cum ar fi baschetul, observi că majoritatea echipelor au bani. Când te uiti la baseball sau fotbal american, majoritatea au bani să ia jucători de la alte echipe și să investească. În F1 nu este așa. Mai sunt multe de făcut pentru a îmbunătăți F1. Ar fi frumos ca echipele să aibă bani și să fie o diferență mică între ele, pentru că am vedea diferite monoposturi câștigând. Pentru a progresa trebuie schimbate unele reguli și nu este ușor să schimbi regulamentul în F1”, a declarat brazilianul.

Massa a pilotat în trei sezoane pentru Sauber, în 2002 și 2004-2005.