BTCC: Riposta piloților BMW la Donington Park

BTCC: Riposta piloților BMW la Donington Park

Dacă la Brands Hatch învechitele modele BMW și MG nu au ținut pasul, am asistat la riposta acestora în etapa a doua, disputată la Donington. Pentru Ford a fost o primă victorie stagională prin Mat Jackson, în timp ce Matt Neal rămâne lider la general.

Calificări

Pe o pistă în uscare, fiecare secundă a finalului de sesiune a contat. Astfel pot fi înțelese ecarturile uriașe, dar nimic nu poate răpi meritele debutantului Ashley Sutton, care a plasat bătrânul MG în pole. Mai mult, colegul său de echipă Josh Cook i s-a alăturat pe prima linie, în timp ce Ingram (P5) acuza o întârziere de o secundă, iar Neal (P9) chiar două secunde față de reperul stabilit de Sutton. Marii perdanți au fost Tordoff (P21) și Jordan (P25).

Cursa 1

Mat Jackson a profitat de plecarea greoaie a perechii MG și a preluat conducerea în Redgate, în timp ce Collard a încercat să-l urmeze. Goff și Ingram s-au implicat și ei în lupta la vârf, în timp ce diverse incidente din pluton au atras neutralizări și chiar steagul roșu, pe fondul incendiului survenit la mașina Subaru pilotată de James Cole. Jackson a câștigat, urmat de Cook și Ingram, în timp ce Hondele lui Neal și Shedden au terminat în afara top 10 pe gumele soft, iar Tordoff a realizat o frumoasă recuperare de pe 21 pe 9. Nici Andrew Jordan nu s-a lăsat mai prejos și a sosit al 14-lea.

Cursa 2

Collard ne-a obișnuit cu starturi-fulger și nici de această dată n-a făcut excepție: de pe 6 pe 3 până la prima frânare, în spatele lui Jackson și Ingram. După o scurtă neutralizare, Collard și-a pus planul în aplicare și a devenit lider în urma depășirilor succesive efectuate în tururile 12 și 15. Ingram a pierdut totul într-un duel cu Goff, iar poziția pe podium a fost moștenită de Aron Smith, care a rezistat asalturilor lui Gordon Shedden. Și coechipierul Matt Neal a revenit frumos, încheind cursa pe 6, în spatele lui Goff. Rob Austin a adus Toyota Avensis pe locul 10.

Cursa 3

În momentul în care Matt Neal a trecut primul linia de sosire, a fost cel de-al șaselea pilot diferit care se impune în acest an. BMW-urile au plecat ca din tun, însă Hondele au replicat și au semnat dubla. Adam Morgan a ieșit în decor și a completat astfel un weekend sub așteptări, însă pentru prima oară în 2016 am avut o manșă fără neutralizare. Jordan s-a ițit în top 10, însă nu poate fi încântat cu un asemenea debut de sezon, mai ales când coechipierul Jackson a gustat șampania deja.

Următoarea etapă va avea loc la Thruxton, pe 8 mai.

Clasament: Neal 78p, Shedden 73p, Goff 66p, Collard 64p, Jackson 61p.