WTCC Preview 3/12 Hungaroring: Michelisz-mania!

WTCC Preview 3/12 Hungaroring: Michelisz-mania!

După două etape care au oferit un spectacol net superior față de anii trecuți, așteptările sunt foarte ridicate înaintea rundelor cele mai animate din calendar, în care Michelisz și apoi Bennani vor avea un întreg popor în spatele lor.

Paul Ricard a adus o victorie Honda și una Citroen. Slovakia Ring la fel. Însă ambele weekenduri au propus dispute foarte animate și Lopez a muncit serios pentru fiecare rezultat, la bordul unui C-Elysee cu 80kg mai greu ca orice alt adversar. Înaintea rundei maghiare de pe Hungaroring vom avea prima recalculare a balastului, așa că Honda nu va mai fi chiar atât de sprintenă pe lângă rivalii francezi. Lada vine cu speranța că o primă victorie ”pe bune” (nu pe grila inversată) este tot mai aproape după performanța lui Catsburg din Slovacia, iar Volvo deja se gândește la primul podium după îngreunarea celor de la Honda și Lada..

[table tablesorter=”0″ class=”table table-border” table colalign=”center|center|center” table style=”background-color:#b3b3b3;font-size:12px”]

Constructor,Puncte,Balast

Honda,167p,70 kg

Citroen,164p,80 kg

Lada,89p,50 kg

Volvo,30p,0 kg

Chevrolet,-,0 kg

[/table]

Traseul maghiar este diametral opus față de Slovakia Ring – trecem de la cel mai rapid traseu din calendar la unul foarte sinuos și lent, pe care frânele vor fi solicitate la maximum. Este al șaselea an la rând când WTCC vine pe Hungaroring și cele mai frumoase momente din trecutul acestei runde au fost înregistrate la victoria lui Norbi Michelisz pe bătrânul BMW în 2012 și în manșa secundă din 2014, când defensiva ermetică a veteranului Gianni Morbidelli i-a adus acestuia o victorie absolut nesperată.

Anul trecut, Michelisz a fost extra-motivat și în manșa secundă a spart monopolul Citroen pentru prima oară în sezon, după ce francezii au bifat 5 victorii la rând. Localnicul speră să nu mai aibă parte de starturi mediocre precum în Slovacia și să se apropie de Yvan Muller în ierarhia all-time a învingătorilor din Ungaria. Momentan, scorul este 4-2 pentru francez. Jose Maria Lopez a închis cercul cu victoria din Slovacia: era singurul circuit din actualul calendar pe care nu câștigase încă.

Fanii maghiari vor avea mai multe motive de bucurie în acest an, de vreme ce mutarea lui Norbi la structura oficială Honda i-a permis lui Zoltan Zengo să mai promoveze și alte talente autohtone în echipa sa. Ferenc Ficza a avut un debut extrem de complicat: a rulat doar în calificări la Paul Ricard, iar în Slovacia mașina a luat foc în prima manșă. Daniel Nagy a rămas spectator momentan, cea de-a doua mașină Zengo nefiind gata în primele două etape ale campionatului.

track3