Formula E Paris: Lucas di Grassi învinge în fieful rivalilor

Formula E Paris: Lucas di Grassi învinge în fieful rivalilor

DS Virgin (Citroen) și e.dams Renault își disputau întâietatea la nivel declarativ înaintea primei curse electrice pe străzile capitalei franceze. Însă Abt Audi a învins prin brazilianul Lucas di Grassi, care își extinde avansul la general în fața lui Buemi.

Necalificarea lui Sebastien Buemi în ședința de Superpole i-a deschis calea lui Lucas di Grassi înspre o posibilă concluzie favorabilă la Paris, însă factorul hotărâtor al manșei din jurul Domului Invalizilor a fost reprezentat de către al treilea pol de putere din campionat – DS Virgin. În primă fază, Sam Bird i-a răpit pole-ul lui di Grassi printr-un tur extrem de rapid, ceea ce l-a făcut pe brazilian să piardă 3 puncte utile în lupta sa cu Buemi. Însă di Grassi și-a luat revanșa la start, asumându-și primul loc în timp ce în spatele său Vergne a fost extrem de decis și l-a retrogradat pe coechipierul Bird până pe poziția a treia.

Buemi și-a făcut loc pas cu pas pe lângă Felix da Costa și Sarrazin, ajungând înaintea opririlor la boxe chiar în spatele coechipierului Nico Prost, care i-a făcut loc obedient. Monoposturile e.dams aveau un duel francez de purtat cu rivalii din grupul PSA, rezistența lui Vergne în fața mai rapidului Bird determinând compactarea grupului de 4, dar și evadarea liderului di Grassi.

De la boxe s-a ieșit în aceeași ordine, iar Buemi a ratat ocazia de a trece de Bird cu ajutorul Fan Boost. Presiunea asupra lui Vergne s-a mai domolit odată ce britanicul a fost silit să se uite mai mult în spate, iar eroarea lui Bird a venit până la urmă: o frânare ratată și trei poziții pierdute. Buemi pusese ținta pe Vergne pentru a-i subtiliza locul al doilea, însă cu 4 tururi înainte de final a survenit accidentul chinezului Ma Qing Hua, aflat la debutul în seria electrică. Deși se descurcase onorabil pe monopostul Aguri până în acel moment, Ma a pierdut controlul monopostului și a percutat glisierele, finalul consumându-se sub Safety Car.

Așadar, după cea de-a treia victorie stagională (fără a socoti descalificarea din Mexic) Lucas di Grassi are acum un avans de 11 puncte în fața lui Buemi. Sam Bird avea mare nevoie să stea aproape de cei doi, însă la finele unei curse foarte curajoase vede cum rivalii se depărtează și e tot mai puțin probabil să avem mai mult de doi pretendenți la titlu când vom ajunge la Londra. Până atunci, mai avem de vizitat Berlinul în primă fază, acolo unde va fi și corespondentul nostru Alex Cascatău.