Formula 1: Sirotkin devine pilot de teste Renault

Formula 1: Sirotkin devine pilot de teste Renault

Rusul Sergey Sirotkin a fost numit pilot de teste al echipei Renault şi va fi implicat în programul de dezvoltare pe termen lung. Colaborarea dintre pilotul de 20 de ani şi echipa franceză îi dă posibilitatea rusului să piloteze monopostul R.S.16 în anumite sesiuni de antrenamente libere, prima oară chiar acasă la Soci.

ART Grand Prix, gruparea condusă timp de un deceniu de Frederic Vasseur, l-a atras la început de 2016 pe rusul Sirotkin, cel mai bine clasat pilot din GP2 2015 care a ales să revină pentru o nouă campanie în această serie. În mod firesc, la experiența bogată pe care o are Sirotkin atât pe monoposturile din Formula Renault 3.5, cât și în urma unui prim sezon foarte inspirat alături de Rapax în GP2, el se va număra printre favoriții la titlul categoriei în acest an.

Mai mult, rusul se bucură de sprijinul celei mai puternice filiere din țara sa, SMP Racing. Este o certitudine faptul că banii au contat în ecuația anunțului făcut acum de Renault, însă asta nu-i știrbește cu nimic din merite pilotului. El a mai avut contact cu lumea Formulei 1 acum doi ani, când a fost pilot de teste la Sauber. Era atunci încă necopt și abia în 2015 Sirotkin s-a ridicat la un nivel excepțional, mai ales în ceea ce privește gestiunea gumelor Pirelli.

[quote_box_avatar name=”Frédéric Vasseur” avatar_img_url=”http://www.pitstops.ro/wp/wp-content/uploads/2016/04/vasseur.png”]Serghei este unul dintre cei mai pormiţători piloţi din categoriile suport, aşadar este un avataj că s-a alăturat echipei Renault Sport. Anul trecut a fost cel mai bun debutant în GP2, într-un sezon în care a cucerit o victorie şi mai multe podiumuri, iar în 2016 este implicat în lupta pentru titlu. A pilotat pe Soci Autodrom în GP2 şi suntem încrezători că se va descurca în ziua de vineri.[/quote_box_avatar]

Totuși, surprinde faptul că Renault pare să repete greșeala de acum un deceniu, când adunase o sumedenie de piloți pe filieră și nu apuca să le dea șanse reale. La începutul lunii februarie fuseseră confirmați patru piloți, iar dacă trei dintre aceștia sunt relativ neexperimentați, nu același lucru se poate spune despre campionul en-titre din Formula Renault 3.5, Oliver Rowland.

Pentru Renault a fost mai degrabă o prioritate să-l atragă pe juniorul Mercedes Esteban Ocon în calitate de pilot de teste decât să-i ofere oportunitatea lui Rowland, iar acum vine pe turnantă și Sirotkin, odată ce Ocon va fi ceva mai aglomerat începând cu luna mai, odată ce demarează campania din DTM.

[quote_box_avatar name=”Sergey Sirotkin” avatar_img_url=”http://www.pitstops.ro/wp/wp-content/uploads/2016/04/sirotkin.png”]Este o şansă extraordinară pentru mine şi mă bucur că a venit atât de repede. Încă nu pot să cred. Este o ocazie pe care o aşteaptă toţi piloţii şi sunt hotărât să învăţ cât mai mult şi cât mai repede pentru ajuta echipa în FP1. Renault Sport, cărora aş vrea să le mulţumesc, a arătat de de multe ori că este cel mai bun loc în care să-ţi începi cariera în Formula 1 şi intenţionez că profit de această ocazie.[/quote_box_avatar]