Turneul Pitstops 2016: Ce vă pregătim în luna mai?

Turneul Pitstops 2016: Ce vă pregătim în luna mai?

În martie au început marile campionate, în aprilie ne-am dezmorțit și am pornit la drum, bifând câteva premiere de seamă, însă luna mai va fi cea mai încărcată.

Aprilie a trecut foarte repede pentru noi:

  • Primul weekend al lunii (2-3) ne-a adus marea bucurie a unor victorii românești, semnate de Petru Florescu în runda de debut din Formula 4 britanică, la Brands Hatch. Noi am făcut tot posibilul să vă oferim informații la cald, imagini și chiar filmări de la podiumul cu care ne mândrim.
  • Pe 10 aprilie a demarat noul campionat autohton de anduranță, ocazie cu care a debutat echipa West Competition Racing, banner sub care se vor disputa activitățile sportive ale echipei Pitstops. Alexandru Șiclovan a fost pe grilă și a terminat cursa de 2 ore pe podiumul clasei Lupo (P2). Alți redactori (Bogdan Toma, Horațiu Voicu) și colaboratori (Alex Cascatău, George Marinescu, Lucian Iovu, Andrei Barbu) și-au manifestat și ei interesul de a se alătura distracției pe circuit în următoarele două etape!
  • Dacă anul trecut FIA WTCC era o cursă-suport pentru anduranța de 24 de ore de pe Nordschleife și acesta reprezenta primul nostru contact cu seria, în 2016 am decis să intensificăm legăturile. Astfel, pe 17 aprilie am mers pe Slovakia Ring și am raportat de acolo.
  • Ne-a plăcut atât de mult pe Slovakia Ring, încât după o săptămână am mai bifat o acreditare FIA pentru WTCC și am luat calea Ungariei, cea mai facilă deplasare pentru fanii (și jurnaliștii) români. Vremea n-a mai ținut cu noi și a reprezentat o reală provocare pentru aptitudinile noastre fotografice. A fost totodată prima întâlnire cu europeanul de Formula 3 și cu noua serie Formula 3.5 V8.

Așadar, toate cele patru weekenduri din aprilie au fost dedicate curselor și trendul va continua în mai. După scurta odihnă de Paști, vor urma:

  • O densă călătorie europeană (7-8 mai) în care vom bifa prima prezență acreditată la WEC, la Spa Francorchamps. Tot pe traseul belgian vom asista în premieră la o etapă din TCR, campionat pe care l-am acoperit constant de la începuturile sale. Așadar, prezența lui Alexandru Șiclovan și Bogdan Toma la Spa este o recunoaștere a eforturilor depuse de Tiberiu Pal (turisme) și Mihai Fira (anduranță). A doua zi vom merge la Hockenheim, pentru manșa a doua a weekendului inaugural din DTM. Va fi cea de-a 10-a prezență Pitstops în paddockul seriei germane.
  • După 10 urmează 11 – vom merge din nou la DTM la Spielberg, pentru al treilea an la rând. Traseul patronat de Red Bull este un adevărat fief al românilor, de vreme ce jumătate din personalul auxiliar provine din țara noastră. Vor fi din nou și trei manșe din Formula 3 în Austria, iar actualul sezon este deja plin de controverse. Puțin probabil ca aerul curat din Styria să calmeze spiritele, de vreme ce și în trecut am avut scântei în acele de păr ale traseului (a se vedea Ocon-Verstappen 2014).
  • Tot din categoria ”am văzut, ne-a plăcut, revenim”, nu puteam lipsi la apel pentru al doilea an la rând pe Nordschleife, în weekendul cursei de 24 de ore. Împreună cu prietenii de la Willi Motorsport, vom stabili o bază românească la Adenau, cu ocazia acestui eveniment unic în panoplia curselor de anduranță contemporane. Salutăm ridicarea restricțiilor de viteză care au afectat ediția anterioară și păstrăm un loc aparte în sufletul nostru pentru cursa premergătoare de 3 ore în care rulează modelele clasice. Bonus: WTCC și ETCC.