Porsche a prezentat noul 911 RSR pentru 2017

Porsche a prezentat noul 911 RSR pentru 2017

Porsche și-a reînnoit angajamentul față de categoria GTE prin prezentarea, la Weissach, a noului 911 RSR care va concura începând cu anul viitor, debutul fiind programat pentru cursa de 24 de ore de la Daytona.

Anul 2015 a fost unul pe care Porsche l-a dominat la categoria GTE-Pro în WEC, respectiv GT-LM în Statele Unite. După acest tur de forță, Porsche a anunțat suspendarea programului echipei Manthey în WEC deoarece Porsche dorea să își aloce timp în vederea construirii unui nou model, bazat tot pe platforma 991, care să se plieze pe noul regulament care a debutat în acest sezon. Astăzi, Porsche a prezentat pentru prima dată noul 911 RSR care va înlocui actualul model începând cu anul viitor, atât în Statele Unite cât și în Europa.

Noua mașină, care va debuta în ianuarie la cursa de 24 de ore de la Daytona, a bifat deja shakedown-ul inițial la care au participat mai mulți piloți de uzină Porsche. Deși germanii nu au oferit informații clare despre modificările efectuate pe partea tehnică, aceștia au dat de înțeles că s-a lucrat la motor și la cutia de viteze printre altele, unul din scopurile urmărite fiind un mai bun raport al maselor. În urma debutului din America de Nord, Porsche va reveni și în WEC cu două mașini operate de Team Manthey – asta deși se zvonea că echipa lui Olaf Manthey ar putea fi pusă permanent pe linie moartă după hiatus-ul din acest an.

Această împrospătare din tabăra Porsche este una necesară, cel puțin dacă privim spre Mondialul de Anduranță unde, în prezent, un singur 911 RSR se află înscris la GTE-Pro iar acesta, sub culorile echipei Proton Competition, a avut parte de un debut anonim de stagiune presărat cu probleme tehnice. Peste ocean lucrurile stau însă mai bine, echipa Porsche North-America folosindu-se de calitatea de echipă de uzină pentru a păstra mașinile Porsche în prima linie, lucru evidențiat și de victoria de la Long Beach.

Sursă foto: Porsche AG