GP2 Barcelona C2: Alex Lynn aduce victoria pentru DAMS

GP2 Barcelona C2: Alex Lynn aduce victoria pentru DAMS

După alegerea strategică eronată din prima manșă, Alex Lynn s-a impus în cursa a doua de la Barcelona și arată ca un pretendent serios la titlu. Din păcate pentru Pierre Gasly, accidentul dintre Gelael și Giovinazzi l-a privat de un asalt final, pe care-l pregătise minuțios.

Eroarea umană a arătării steagului în carouri prea devreme în cursa de sâmbătă a schimbat complet soarta lui Marciello – în loc să plece de la coada grilei duminică, el a putut să se lanseze din pole position. În spatele fostului protejat Ferrari se aliniau britanicii King și Lynn, urmați de furtunoșii Canamasas și Markelov. La start, Marciello și-a păstrat prima poziție, în timp ce Lynn a putut să profite de plecarea de pe partea curată a grilei și a urcat pe 2.

De cum s-a dat liber la DRS, britanicul a trecut la conducere, silindu-l pe Marciello să blocheze roțile în tentativa sa de a frâna cât mai târziu. Asta i-a cauzat vibrații importante și italianul a suferit de pe urma acestei erori, pierzând alte două locuri, în detrimentul lui Gasly și King, ajungând în ghearele coechipierului Markelov. Rusul a găsit și el breșa, completând astfel un weekend în care s-a clasat mai bine decât Lello în ambele manșe.

Pierre Gasly a trecut de Jordan King în turul al șaselea și a plecat în urmărirea liderului Lynn, fără să se precipite în tentativa sa de a reduce ecartul. Răbdător, Gasly a tot recuperat câte o zecime și finalul se anunța fierbinte. Nu a fost de acord însă Sean Gelael, care i-a blocat calea prietenului Giovinazzi, provocând un accident serios. Cursa a fost imediat neutralizată și astfel Lynn a răsuflat ușurat, în timp ce Gasly a mai ratat o șansă de a câștiga. Jordan King pierduse contactul cu primii doi și rula solitar, acesta fiind al doilea podium pentru britanic.

Ceva mai în spate, Sirotkin și Ghiotto au efectuat șarje fantastice prin pluton, revenind de la coada grilei până aproape de top 10. Sergio Canamasas nu a mai avut ritmul din prima manșă, fiind depășit succesiv până când a rămas fără vreo recompensă – clasare finală pe locul 9. Matsushita a adus un mic punct pentru ART Grand Prix (P8), în timp ce Rowland a fost într-o ofensivă totală pe final, terminând pe 6, în fața lui Latifi.

Învingătorul din prima manșă, Norman Nato, a plătit prețul unui start extrem de slab și punctele au fost inaccesibile pentru el. Cel mai rapid tur a fost semnat de Gasly, care a mai acumulat astfel două puncte suplimentare și vine la Monaco din postura de lider al campionatului, după două podiumuri catalane.

Clasament: Gasly 33p, Nato 27p, Lynn 23p, Latifi 20, Markelov 20p, King 16p