TCR Spa: Triumful debutanților Pellinen şi Vernay

TCR Spa: Triumful debutanților Pellinen şi Vernay

După un debut de sezon marcat de dominația Seat-urilor Craft Bamboo, hărțuite ocazional de Hondele WestCoast, în Belgia am asistat la apariția unei noi forțe, odată ce modelul VW Golf înscris de Leopard Racing a ajuns într-o fază mai matură a dezvoltării.

Weekend-ul de la Spa a fost dominat de piloți debutanți în actuala stagiune, Aku Pellinen, finlandezul atrăgând atenția asupra posibilităților sale din debutul sezonului și Jean-Karl Vernay, francezul echipei Leopard, cu un debut mai puțin remarcat, dar ajuns repede în prim plan.

Lupta la vârf în prima manșă s-a dat între Pellinen și Pepe Oriola, reprezentanții maghiarilor de la B3 Racing, Dusan Borkovic și Homola terminând la un ecart mai mare.

WestCoast a plusat cu evoluții bune din partea lui Morbidelli și Gleason, aceștia terminând manșa pe locurile 5-6. Din rândul echipei Engstler Liqui Moly a început să se afirme Davit Kajaia, rivalul lui Borkovic și Homola din europeanul de turisme. Ghinionistul primei alergări a fost campionul en titre, Stefano Comini, abandonat în chiar primul tur.

Cursa a doua a fost o răbufnire de orgoliu a echipei Leopard Racing, aceasta suferind pierderi însemnate de efectiv în manșa întâi. Podiumul le-a aparținut în întregime, în ordinea Vernay, Comini și pe locul trei un alt finlandez de perspectivă, Antti Buri. Pentru locurile 4 și 5 s-au bătut Homola și Pellinen, urmați de coechipierii Bamboo, Nash și Oriola.

Specialistul belgian al curselor de turisme, Pierre Yves-Corthals și-a răscumpărat ghinionul din cursa 1 și a încheiat pe locul 10 în fața unui alt wild card, olandezul Loris Hezemans.

Ghinioniștii cursei au fost Borkovic și Morbidelli ce au abandonat încă din primul tur, acest lucru fiind de rău augur pentru aspirațiile lui Gianni Morbidelli de a se impune în campionat la finele sezonului.

În clasamentul general, primii trei piloți sunt despărțiți de doar 4 puncte, ordinea fiind Oriola (84p), Nash (82p) și Morbidelli (80p).

Cursa următoare va fi la Monza în data de 22 mai.